Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ДЕЧИЈА НЕДЕЉА – ПРИЈЕМ ДЕЦЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА – ПРИЈЕМ ДЕЦЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Ове године Дечија недеља се обележава од 02. до 08. октобра 2017. године под слоганом „За радост сваког детета-градимо мостове међу генерацијама“.

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА – ПРИЈЕМ ДЕЦЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ

Председник општине Шид Предраг Вуковић данас је у сали СО Шид, а поводом обележавања Дечије недеље, организовао пријем за децу свих узраста од вртића до средњошколаца. Традиција обележавања дечије недеље у свету и код нас је веома дуга.

Дечија недеља се традиционално обележава у првој седмици октобра, у циљу скретања пажње јавности на децу и младе, на потребе и права деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, на њихова права да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Циљеви дечије недеље су: скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце, указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити и остваривању права деце, презентација постигнутих резултата, указивање на примере добре праксе и проблеме у остваривању права деце, подстицање интерсекторске сарадње у стварању услова за поштовање права и оптимални развој сваког детета, промоција активног учешћа саме деце у доношењу одлука које их се тичу, покретање иницијатива и нових акција које ће доприносити побољшању положаја деце у Србији и остваривању њихових права.

Општина Шид , као и сваке године, направила је програм обележавања Дечије недеље са активностима намењених деци, а организатори су:
Културно образовни центар Шид, ОШ“Сремски фронт“ Шид, ОШ“Бранко Радичевић“ Шид, ОШ“Ј. Јовановић Змај“ Шид, Народна библиотека „Симеон Пишчевић“ Шид, Општинска организација Црвени крст Шид, Гиманазија „Сава Шумановић“ Шид, Музеј наивне уметности „Илијанум“Шид, СКУД“Свети сава“ Шид, КПД „Ђура Киш“ Шид, Хрватско културно друштво „Шид“, СКУД „Једнота“, Предшколска установа „Јелица Станивуковић Шиља“ Шид, Основна музичка школа „Филип Вишњић“ Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ДЕЧИЈА НЕДЕЉА – ПРИЈЕМ ДЕЦЕ КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ