Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ПРОЈЕКАТ „ERNOW – ХИТАН ОДГОВОР – ОДМАХ“

ПРОЈЕКАТ „ERNOW – ХИТАН ОДГОВОР – ОДМАХ“

ПРОЈЕКАТ „ERNOW – ХИТАН ОДГОВОР – ОДМАХ“

Данас је представник делегације Европске уније у Србији Штефан Худолин уручио председнику општине Шид Предрагу Вуковић кључеве камиона са цистерном за пијаћу воду, два багера – комбиноване машине и багера утоваривача.

Том приликом је приказана и опрема за повећање капацитета јединица цивилне заштите у угроженим подручјима. Ова возила су набављена у циљу повећања спремности цивилне заштите и спасилачких јединица у случају поплава су у власништву Штаба за ванредне ситуације општине Шид и смештена су у ЈКП “Стандард“ и ЈКП „Водовод“ Шид. Пројекат ERNOW – Хитан одговор – одмах је део прекограничне сарадње Србије и Босне и Херцеговине који финансира Европска унија.

ПРОЈЕКАТ „ERNOW – ХИТАН ОДГОВОР – ОДМАХ“

Траје од 02. Септембр 2016. Године до 01. Марта 2018. Године, а његова укупна вредност са српске стране износи 555.764,58 EUR. Сврха пројекта ERNOW је побољшање сигурности имовине и лица која живе у подручјима склоним плављењу и другим природним опасностима, као и успостављање функционалног система заштите и спасавања како би се умањили евентуални губици због поплава.

Циљ пројекта је јачање сарадње и координације између општина у сливу реке саве, као и јачање капацитета у смислу адекватног опремања и усавршавања јединица за заштиту и спасавање у циљу побољшања ефикасности хитног одговора у случају природних катастрофа. Носилац пројекта је општина Шид и Брчко Дистрикт, а партнери су Град Сремска Митровица и општина Брод.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ПРОЈЕКАТ „ERNOW – ХИТАН ОДГОВОР – ОДМАХ“