Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости АДАПТАЦИЈА САЛЕ У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ У ШИДУ

АДАПТАЦИЈА САЛЕ У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ У ШИДУ

АДАПТАЦИЈА САЛЕ У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ У ШИДУ

Председник општине Шид Предраг Вуковић данас је обишао радове на адаптацији сале у Културно образовном центру у Шиду. На конкурсу Министарства културе и информисања подржан је пројекат Општине Шид "Сачувајмо културу Шида" и одобрена су средства у износу од 19.000.000 динара за реализацију овог пројекта.

Овим средствима комплетно се реновира сала Култтурно образовног центра у Шиду. Постојећа сала КОЦ-а адаптира се у мултифункционалну салу за потребе позоришта, биоскопа, културних програма, концерата и простора за остале намене. Мењају се постојеће столице (фотеље са подизним механизмом), прави се ширина између редова, простор партера ће се звучно изоловати. Предвиђена је обрада зидова, замена и обрада постојећих дрвених облога.

Ради се нови под, а у задњем делу партера предвиђен је ограђен простор, тонско режијска платформа за сценско аудио визуелна и светлосна опрема за реализацију различитих програма:путујући биоскоп, концерт. Урадиће се звучна изолација, као и инсталација електромоторних потрошача вентилације и климатизације. Предвиђена је замена постојећих светиљки по зидовима објекта као и ново опште радно осветљење сцене.

АДАПТАЦИЈА САЛЕ У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ У ШИДУ

Адаптација сале КОЦ-а Шид је значајан корак ка, не само условнијем раду ових удружења, већ и унапређењу приступачности културних садржаја за особе са инвалидитетом. Пројектом је обухваћен како улаз споља, тако и улаз из кафеа, који је повезан са самом салом КОЦ-а. Такође, пројектом су предвиђена и места прилагођена потребама особа са инвалидитетом.

"Још један пројекат чију смо реализацију започели у 2017. години приводи се крају. Уверили смо се да радови на адаптацији сале у Културно образовном центру теку по плану и да су у завршној фази. Будући да је Културно образовни центар Шид организатор бројних културно-образовних програма, музичких концерата, ликовних изложби, позоришних представа, предавања, књижевних вечери, филмских програма, било је неопходно обезбедити адекватне услове за реализацију свих ових програма, остварење циља постојања ове установе, и обогаћивање културне понуде града. Постојећа сала КОЦ-а ће се адаптирати у мултифункционалну салу. То смо успели захваљујући подршци Министарства културе и информисања" изјавио је прдеседник општине Шид Предраг Вуковић.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бикић До Инфо Новости АДАПТАЦИЈА САЛЕ У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ У ШИДУ