Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

Општину Шид посетила је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић. На састанку са представницима локалне самоуправе, начелником Сремског управног округа, представницима Завода за јавно здравље, Дома дравља, директорима школа и предшколских установа представила је мере популационе политике које спроводи Влада Републике Србије и позвала све актере да се укључе у овај пројекат.

Кабинет министра без портфеља задуженог за демографију и популациону политику у прошлој години одобрило је општини Шид средства у износу од 11. 046. 022, 00 динара за спровођење мера популационе политике. Тим средствима општина Шид је продужила рад вртића до 17 часова запослењем 5 васпитачица, уведено је централно грејање у вртићима у основним школама у Соту, Гибарцу и Вишњићеву, набављено 18 електричних бициклова за неговатељице које пружају помоћ у кући, обилазе стара и немоћна лица и породице са бебама, финансирана је вантелесна оплодња за 5 брачних парова са наше територије, обезбеђени су бесплатни уџбеници за децу из социјално угрожених породица и за 3. и 4. дете у породици, едукују се деца у основним и средњим школама о сексуалном васпитању и очувању репродуктивног здравља.

Председник општине Шид Предраг Вуковић захвалио се министарки на сарадњи и препознавању значаја пројекта са којим је аплицирала локална самоуправа и истакао да очекује сарадњу и у овој години и заједнички наставак рада на спровођењу мера популационе политике на територији општине Шид.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД