Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ

ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ

ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ

У оквиру Пројекта „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“, у сали Скупштине општине Шид, потписан је Уговор о сарадњи између Општине Шид и немачке хуманитарне организације Хелп.

Пројекат финансирају Шведска агенција за међународни развој и сарадњу и градови и општине у којима ће Пројекат бити спроведен. Пројекат, који ће трајати 36 месеци, требало би да допринесе смањењу сиромаштва путем подршке запошљавању односно самозапошљавању угроженог становништва, са посебним фокусом на жене, младе и Роме. Помоћ развоју приватног сектора биће обезбеђена у оквиру постојећих стратегија локалног развоја. Укупна вредност инвестиције за шидску општину износи око 30.184 евра. Општина Шид ће учествовати са финансијским средствима у укупном износу од 5.760 евра.

Пројекат ће стартовати радионицама за заинтересоване кориснике који се тренутно баве сакупљањем секундарних сировина, а пројектом ће бити обухваћени и пољопривредни произвођачи из рањивих заједница.

 

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Бачинци Инфо Новости ПОТПИСАН УГОВОР О САРАДЊИ