Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

На основу, члана 8. Правилника о условима и мерилима за избор корисника за доделу средстава намењених стварању и побољшању услова становања избеглица, доделу средстава помоћи намењене побољшању услова становања породица избеглица које су биле корисници програма куповине сеоске куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије, остварених продајом доплатне поштанске марке, кроз доделу помоћи у виду грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом, начину рада Комисије и поступку доделе средстава број: I-08-464-22/3 од 19. марта 2018. године, Комисија за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу породицама избеглих лица дана 20. марта 2018. објављује:

ЈАВНИ ПОЗИВ

ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ЗА ДОДЕЛУ СРЕДСТАВА НАМЕЊЕНЕ ПОБОЉШАЊУ УСЛОВА СТАНОВАЊА ПОРОДИЦА ИЗБЕГЛИЦА КОЈЕ СУ БИЛЕ КОРИСНИЦИ ПРОГРАМА КУПОВИНЕ СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ ИЗ СРЕДСТАВА БУЏЕТА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ОСТВАРЕНИХ ПРОДАЈОМ ДОПЛАТНЕ ПОШТАНСКЕ МАРКЕ, КРОЗ ДОДЕЛУ ПОМОЋИ У ВИДУ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА И ДРУГЕ ОПРЕМЕ ЗА ПОПРАВКУ ИЛИ АДАПТАЦИЈУ ПРЕДМЕТНЕ СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

ШИДСКА ОПШТИНА БЕЛЕЖИ ПОВЕЋАЊЕ БРОЈА ТУРИСТА

Туристичка организација Шид бележи повећање броја туриста из године у годину. Према подацима из евиденције о уплати боравишне таксе, на територији Општине Шид током прошле године остварено је 9.527 ноћења, што је за 41,69% више у односу на 2016. годину. Готово две трећине ноћења остварили су домаћи туристи.

Општина Шид и удружење професионалних управника „Професионални управници Србије“

upus

ПОЗИВА
РЕГИСТРОВАНЕ УПРАВНИКЕ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА И ПРЕДСТАВНИКЕ НЕРЕГИСТРОВАНИХ СТАМБЕНИХ ЗАЈЕДНИЦА
СА ТЕРИТОРИЈЕ ОПШТИНЕ ШИД НА ИЗЛОЖБУ ФОТОГРАФИЈА „ЛИЦЕ МОГ ДОМА“ И НА БЕСПЛАТНУ ТРИБИНУ
„ЗАКОН О СТАНОВАЊУ И ОДРЖАВАЊУ ЗГРАДА БЕЗ ТАЈНИ“

udruzenje3

ЈАВНИ ПОЗИВ

Позивамо све друштвено одговорне компаније,предузетнике и све Локалне самоуправе на територији Републике Србије да помогну покретање  акције Удружења Мајке са троје деце и да по једно радно место омогуће родитељима троје и више деце да својим трудом и радом зараде за потребе својих малишана.

Не затварајте им врата и они су радници као и остали и вредни можда и оданији  јер хране више уста и сваки њихов нов дан је у данашње време мукотрпна борба за преживљавањем и омогућавањем основних егзистенцијалних услова за одрастање деце.

ЕНЕРГЕТСКИ ПРЕГЛЕДИ ОБЈАКАТА У ШИДУ

Општина Шид укључена је у пројекат под називом „Успостављање регионалног система подршке развоју енергетске ефикасности коришћења обновљивих извора енергије у Срему“ који спроводи Регионална развојна агенција Срем, а уз подршку швајцарске Канцеларија за развој и сарадњу.

На основу одредбе члана 44. став 1. тачка 4.и 5. Закона о локалној самоуправи («Сл. гласник РС», број: 129/07 и 83/14), члана 56. став 1. тачка 7. и 8. Статута општине Шид («Сл. лист општине Шид“ број: 18/15-пречишћен текст), а у вези члана 12. став 12. Закона о инспекцијском надзору („Службени гласник РС“ број. 36/15), председник Општине Шид, је дана  8. марта. 2018. године,  донео следеће

Р Е Ш Е Њ Е

О ОБРАЗОВАЊУ КОМИСИЈЕ ЗА КООРДИНАЦИЈУ

ИНСПЕКЦИЈСКОГ НАДЗОРА НАД

ПОСЛОВИМА ИЗ ИЗВОРНЕ НАДЛЕЖНОСТИ ОПШТИНЕ ШИД

ПРЕДУЗЕТНИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ СРЕДЊОШКОЛАЦА

У сали Културно образовног центра у Шиду одржано је такмичење средњошколских тимова у оквиру пројекта Национално предузетничко такмичење средњошколаца Србије – НаПред, у организацији Високе школе за пословну економију и предузетништво из Београда.

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости