Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

ov1

Дана 25.09.2012. у сали Скупштине општине Шид одржана је друга седница Општинског већа

На дневном реду седнице, највише је било захтева за одобрење новчаних средстава од којих су неки одобрени а остали упућени на редовно финансирање из буџетских средстава за наредну годину.

delegacija ceske

Делегација из Чешке републике допутовала је у петак (21.09.) у нашу општину. Повод посете је наставак сарадњеса нашом општином, размена искустава и надоградња контаката са партнерима из Чешке.

Данас је у скупштинској сали одржана четврта по реду седница СО Шид. На самом почетку седнице којом је председавао Др Бранислав Мауковић, председник СО одата је почаст трагично преминулом деминеру Радету Алимпијевићу из Моровића.

На предвиђеном дневном реду било је 60 тачака али је у дневни ред уврштено и констатовање оставки три одборника: Ђорђа Томића (СНС), Дејана Којића (ДСС) и Љубице Момчиловић одборника ДС-а након чека су потврђени мандати Данијели Марковић (СНС), Александри Шпановић (ДСС), Зорану Видовићу (СНС) и Милану Башићу (ДСС).

 IMG 0016

На првој седници Општинског већа која је одржана данас у сали Скупштине општине Шид на дневном реду се нашло 47 тачака, које су се односиле на разрешење и именовање чланова школских одбора и установа, управних одбора јавних предузећа и директора јавних предузећа.

 nastavak sednice

Седница Скупштине општине Шид, која је започела 30. августа  2012. године, данас је приведена крају. Седници је присуствовало 35 одборника. Усвојена је Одлука о ребалансу буџета  за 2012. годину и донета Одлука о именовању директора Музеја наивне уметности „Илијанум“ и вршиоца дужности директора Јавног предузећа „Завод за урбанизам“ Шид. За директора Музеја наивне уметности „Илијанум“ именована је Љубинка Пантић,  а као вршилац дужности директора ЈП“ Завод за урбанизам“ постављен је Милан Јандрић.

skupstina 30.08.4

На седници Скупштине општине Шид одржаној у четвртак 30. септембра 2012. године промењена је локална власт у општини Шид. Нову скупштинску већину сада чине 21 одборник из три одборничке групе: Српске напредне странке, Демократске странке Србије и коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије. Седници је присуствовало 22 одборника, док се 19 одборника ДС-а, ЛСВ-а и СРС нису појавили.

Према речима помоћнице председнице за социјалну политику Биљане Сарап, Општина Шид ће и ове године обрадовати наше најмлађе суграђане.
 
Наиме, локална самоуправа ће првог радног дана у новој школској години наставити традицију као и предходних година, те ђацима првацима поделити поклон пакете.
Поклон пакет садржи школски прибор, перетоницу, оловке, гумице, свеске и лењире.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости