Општина Шид

54. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће у Шиду је на седници одржаној у петак, 20. априла, утврдило Предлог допуна Одлуке о локалним административним таксама, Предлог одлука о изради Планова детаљне регулације обилазног пута око Шида у К.О. Беркасово, логистичког центра у К.О. Вашица те комплекса „Принциповац“ у К.О. Сот. Чланови Већа разматрали су Извештаје о раду за претходну те програма рада за текућу годину Музеја наивне уметности „Илијанум“, Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ и Галерије слика „Сава Шумановић“.

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРОЈЕКТА „СМАЊЕЊЕ СИРОМАШТВА КРОЗ МОГУЋНОСТИ ЗАПОШЉАВАЊА“

Поводом почетка реализације пројекта „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“, у сали Скупштине општине Шид одржана је презентација пројекта заинтересованим лицима која желе да покрену сопствену пословну делатност. Поводом почетка реализације пројекта „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“, у сали Скупштине општине Шид одржана је презентација пројекта заинтересованим лицима која желе да покрену сопствену пословну делатност. 

ОБЕЛЕЖЕНА 73. ГОДИШЊИЦА ПРОБОЈА СРЕМСКОГ ФРОНТА

На Спомен комплексу у Адашевцима обележена је 73. годишњица пробоја Сремског фронта који је означио крај Другог светског рата на територији Републике Србије. Државну церемонију предводио је државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Негован Станковић. Годишњици обележавања пробоја Сремског фронта присуствовали су, поред представника Владе и Војске Србије, преживели учесници битке, дипломатски представници земаља чије су трупе учествовале у борбама на Сремском фронту, представници АП Војводине, Општине Шид, СУБНОР-а и бројни грађани.

ПОЗИВ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈУ ПРОЈЕКТА

Поводом почетка реализације пројекта „Смањење сиромаштва кроз могућности запошљавања у циљу приступања Србије Европској унији“, објављен је јавни позив на презентацију пројекта свим заинтересованим лицима која желе да покрену сопствену пословну делатност. Позив се првенствено односи на незапослене, младе, Роме и жене.

ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА ЛАРВИ КОМАРАЦА

Третман сузбијања ларви комараца на подручју шидске општине биће извршен у четвртак, 12.априла, са почетком у 8 часова. Третман са земље биће обављен на локалитима канала, језера и бара у Шиду, Соту, Ердевику, Бингули, Кукујевцима и око језера Мохарач и Брује.

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему