Општина Шид

ДОДЕЛА УГОВОРА О СТИПЕНДИРАЊУ СТУДЕНАТА

Председник општине Шид Предраг Вуковић најбољим студентима уручио је Уговоре о стипендирању. На Конкурсу за доделу општинских стипендија у школској 2017/2018. години конкурисало је 126 студената, а 95 је остварило право на стипендију према критеријумима из Одлуке о начину остваривања права на материјалне помоћи деци, ученицима и студентима са територије општине Шид.

На основу члана 137. став1. Закона о спорту („Сл. Гласник РС“ бр.10/16) и члана 21. Правилника о одобравању и финасирању Програма којима се задовољавају потребе и интереси грађана општине Шид у области спорта(„Сл. Лист општине Шид“ бр: 2/17) Општинско веће општине Шид објављује

ЈАВНО ОБАВЕШТЕЊЕ
О МАКСИМАЛНО РАСПОЛОЖИВОМ ИЗНОСУ СРЕДСТАВА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ГОДИШЊИХ ПРОГРАМА И ПОСЕБНИХ ПРОГРАМА ИЗ ОБЛАСТИ СПОРТА

СПРОВОЂЕЊЕ МЕРА ПОПУЛАЦИОНЕ ПОЛИТИКЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

Општину Шид посетила је министарка без портфеља задужена за демографију и популациону политику Славица Ђукић Дејановић. На састанку са представницима локалне самоуправе, начелником Сремског управног округа, представницима Завода за јавно здравље, Дома дравља, директорима школа и предшколских установа представила је мере популационе политике које спроводи Влада Републике Србије и позвала све актере да се укључе у овај пројекат.

ДРУШТВЕНО КОРИСТАН РАД И РАДНА АКТИВАЦИЈА

У сали Скупштине општине Шид данас је одржана едукација са темом увођења друштвено корисног рада и радне активације, које имају за циљ отварање Канцеларије за смањење сиромаштва ради пружања подршке социјално угроженом становништву на локалном нивоу.

АДАПТАЦИЈА САЛЕ У КУЛТУРНО ОБРАЗОВНОМ ЦЕНТРУ У ШИДУ

Председник општине Шид Предраг Вуковић данас је обишао радове на адаптацији сале у Културно образовном центру у Шиду. На конкурсу Министарства културе и информисања подржан је пројекат Општине Шид "Сачувајмо културу Шида" и одобрена су средства у износу од 19.000.000 динара за реализацију овог пројекта.

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему