Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Сот Инфо Новости

СВЕТОСАВСКА ПОВЕЉА

Заменик председника општине Шид Зоран Семеновић уручио је Светосавску повељу, коју традиционално додељује општина Шид, просветним радницима и ученицима за постигнуте резултате током школске 2018/2019. године на Светосавској академији у сали Културно образовног центра.

КОНЦЕРТ СКУД СВЕТИ САВА

СКУД "Свети Сава" Шид одржао је концерт у сали Културно образовног центра поводом 25. годишњице постојања и дана Светог Саве, светитеља по којем ансамбл носи име.

НАЦИОНАЛНИ ДАН РУСИНА

Домаћин овогодишње централне прославе Националног дана Русина била је општина Шид. Покрајинска влада је датум 17. јануар прогласила Даном Русина као подсетник на 1751. годину када је Франц Јозеф де Редл, саветник царице Марије Терезије у Сомбору потписао уговор о досељавању првих 200 русинских породица на ове просторе.

800 ГОДИНА АУТОКЕФАЛНОСТИ СПЦ
100 ГОДИНА УЈЕДИЊЕЊА СПЦ У СРЕМСКИМ КАРЛОВЦИМА

800 ГОДИНА АУТОКЕФАЛНОСТИ СПЦ

Свети Сава је био и остао од оних ретких изванредних духова што носе у себи свеукупног човека и срж читавог људског духовног живота. Ретко се може наћи пример да је неки велики човек у толикој мери утицао на свој народ као што је то случај са Светим Савом. Његово свеукупно дело постало је покретач и израз снаге целог народа, поручио је у својој беседи владика сремски Василије на духовној академији поводом 800 година аутокефалности Српске православне цркве и 100 година од уједињења СПЦ у Сремским Карловцима у сали Културно образовног центра у Шиду.

На основу, члана 8. и члана 12. Правилника о раду Комисије број: : 023-56/I-19-3 од 14.01.2020. године (у даљем тексту: Правилник), Kомисија за избор корисника за доделу средстава намењених за побољшање услова становања породица избеглица на територији општине Шид, кроз набавку пакета грађевинског материјала именована од стране председника општине Шид, Решењем број: 023-56/I-19 од 31. децембра 2019. године (у даљем тексту: Комисија), расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ

породицама избеглица која су била корисници програма куповине куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине без средстава намењених за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом

ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Средства намењена побољшању услова становања породица избеглица у виду грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију сеоске куће са окућницом (у даљем тексту: Помоћ), могу бити додељена породичним домаћинствима избеглица, која су била корисници програма куповине сеоске куће са окућницом из средстава буџета Републике Србије и АП Војводине, а којима је неопходна помоћ за побољшање услова становања кроз набавку грађевинског материјала и друге опреме за поправку или адаптацију предметне сеоске куће са окућницом, а која нису користиле додатну помоћ у виду грађевинског материјала и додатне опреме, а која имају пребивалиште/боравиште на територији Општине Шид, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства (у даљем тексту: Корисник).

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Месне заједнице Сот Инфо Новости