Општина Шид

ИЗВЕШТАЈ

СА ЈАВНЕ РАСПРАВЕ ПОВОДОМ НАЦРТА ОДЛУКЕ О ИЗРАДИ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ДЕОНИЦУ ДРЖАВНОГ ПУТА БРОЈ 18, НЕШТИН-ЕРДЕВИК

Јавнурасправу поводом Нацрта Одлуке оизради измена и допуна Плана детаљне регулације за деоницу државног пута број 18, Нештин-Ердевико рганизовало је Општинско веће општине Шид.

Јавна расправа је трајала 20 (двадесет) дана и то од 24.05. 2019. године до 12.06. 2019.године.

ПРЕДАВАЊЕ О ЗНАЧАЈУ ПРЕВЕНТИВНИХ ПРЕГЛЕДА У ЦИЉУ РАНОГ ОТКРИВАЊА РАКА ДОЈКЕ

Др Снежана Бојанић помоћница покрајинског секретара за здравство, посетила је општину Шид, и у Месни заједницама Адшевци и Вишњићево одржала предавање за све жене на тему значаја превентивних прегледа у циљу раног откривања рака дојке. Откривањем рака дојке у раној фази болести ствара се могућност за његово ефикасно лечење.

ЈАВНА ПРЕЗЕНТАЦИЈА О НАЦРТУ ОДЛУКЕ О ИЗРАДИ ИЗМЕНА И ДОПУНА ПЛАНА ДЕТАЉНЕ РЕГУЛАЦИЈЕ ЗА ДЕОНИЦУ ДРЖАВНОГ ПУТА БРОЈ 18, НЕШТИН – ЕРДЕВИК

У сали Скупштине општине Шид одржана је јавна презентација о Нацрту Одлуке о изради измена и допуна Плана детаљне регулације за деоницу државног пута број 18, Нештин-Ердевик. Јавној презентацији претходила је двадесето дневна јавна расправа која је трајала од 24. маја 2019. до 12. јуна 2019. године.

ТРЕТМАН СУЗБИЈАЊА КОМАРАЦА

Обавештавају се грађани општине Шид да ће се, уколико дозволе временски услови, у периоду од 17. 06. - 21. 06. 2019. године, вршити адултицидни хемијскки третмани сузбијања одраслих форми комараца из ваздуха и са земље на целој територији општине Шид.

РЕКОНСТРУКЦИЈА КОЛОВОЗА НА ДВА МОСТА У МОРОВИЋУ

Општина Шид започела је радове на реконструкцији коловоза на два моста у центру Моровића. Због честих пролазака теретних возила коловозна конструкција на оба моста је видно оштећена и неопходно је било извршити реконструкцију.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему