Општина Шид

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости

ПРЕЗЕНТАЦИЈА СИСТЕМА НАВОДЊАВАЊА

Регионална развојна агенција Срем, са стручним тимом из области водопривреде, организовала је у сали Скупштине општине Шид презентацију система наводњавања из језера Мохарач.

ДЕЧЈЕ КУЛТУРНО ЛЕТО

У Шиду ће и ове године бити одржана, сада већ традиционална, летња манифестација посвећена најмлађима, „Дечје културно лето“. Већ четврту годину за редом на Тргу културе организује се богат забавно едукативни програм.

Традиционална манифестација „Шидско културно лето“, која се одржава 14. годину за редом, ове године почеће у суботу, 28. јула, концертом групе „Ничим изазван“. И ове године Шиђани и њихови гости имаће прилику да уживају у бројним концертима народне и забавне музике, перформансима те различитим манифестацијама за све укусе и генерације.

ШИДСКО КУЛТУРНО ЛЕТО

Богат програм Шидског културног лета трајаће свакодневно до недеље, 19. августа, када ће на бини Културно образовног центра наступити група „Гарави сокак“.

ПОСЕТА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА СПОРТ И ОМЛАДИНУ ОПШТИНИ ШИД

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је Општину Шид. Током радне посете, чији је циљ био упознавање са стањем спортске инфраструктуре, сагледавање функционисања спорта и спортских клубова у Општини Шид, покрајински секретар састао се са представницима локалне самоуправе, те одржао састанак са представницима спортских удружења на подручју Општине Шид.

ОДРЖАНА 63. СЕДНИЦА ОПШТИНСКОГ ВЕЋА

Општинско веће је на 63. седници, одржаној у понедељак, 9.јула, усвојило Предлог програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта у државној својини на територији Општине Шид. Општинско веће утврдило је предлог о разрешењу директора Установе за физичку културу и спортску рекреацију „Партизан“ Небојше Ковачевића, који је поднео оставку на ову функцију.

На основу, члана 11. Правилника о раду Комисије, број 023-25/I-18/3, од 06. јула 2018. године, Комисија за избор корисника за доделу помоћи породицама избеглица и интерно расељених лица, именована од стране председника општине Шид, Решењем бр. 023-25/I-18 од 02. јула 2018. године ( у даљем тексту: Комисија) расписује 

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА ЕКОНОМСКО ОСНАЖИВАЊЕ ПОРОДИЧНИХ ДОМАЋИНСТАВА ИЗБЕГЛИЦA, КРОЗ ДОХОДОВНЕ АКТИВНОСТИ

ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Помоћ може бити додељена породичним домаћинствима избеглица, којe имају боравиште/пребивалиште на територији општине Шид (у даљем тексту: Општина Шид), а неопходна им је помоћ за економско оснаживање, и то за набавку и доделу робе и материјала за покретање, развој и унапређење доходовне активности у пољопривредној, занатској , услужној или другој области и којe испуњавају прописане услове и мерила за избор корисника (у даљем тексту: Корисник).

Помоћ се додељује као једнократна и бесповратна и одобрава се у роби и материјалу за економско оснаживање породица избеглица, кроз доходовне активности у максималном износу до РСД 200.000,00 (двестотинехиљада динара), по породичном домаћинству Корисника.

На основу, члана 12. Правилника о раду Комисије број: 023-24/I-18/3 од 06. јула 2018. године (у даљем тексту: Правилник), Комисија за избор корисника за доделу помоћи у грађевинском материјалу (у даљем тексту: Комисија) расписује

ЈАВНИ ПОЗИВ
ЗА ИЗБОР КОРИСНИКА ЗА ДОДЕЛУ ПОМОЋИ ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА СТАНОВАЊА ИЗБЕГЛИЦА КРОЗ НАБАВКУ ГРАЂЕВИНСКОГ МАТЕРИЈАЛА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

ПРЕДМЕТ ЈАВНОГ ПОЗИВА

Помоћ намењена избеглицама кроз набавку грађевинског материјала (у даљем тексту: Помоћ) може бити додељена избеглицама, које имају пребивалиште/боравиште на територији Општине Шид, укључујући чланове њиховог породичног домаћинства, а неопходна им је помоћ за побољшање услова становања (у даљем тексту: Корисник).
Помоћ је бесповратна и одобрава се за куповину грађевинског материјала неопходног за побољшање основних услова становања, при чему максимална вредност једног пакета грађевинског материјала, износи до РСД 550.000,00 (петстотинапедесет хиљададинара), а минимална вредност једног пакета грађевинског материјала износи РСД 184.000,00 (стотинуосамдесетчетирихиљадединара), а по породичном домаћинству Корисника.

Помоћ се додељује за завршетак започете градње или адаптацију неусловних стамбених објеката, у циљу побољшања услова становања породичног домаћинства Корисника који имају пребивалиште/боравиште на територији општине Шид, и то: за изградњу/реконструкцију носеће конструкције (зидови, кровна конструкција), хидроизолацију преградних зидова, изградњу/доградњу санитарног чвора, уградњу/замену зидних и подних облога, столарије, фасаде, малтерисање и увођење/замену електро и водоводних инсталација и друге радове неопходне за завршетак градње или адаптацију, а којом би се непокретност довела у стање у којем обезбеђује основне животне услове за употребу и становање.

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему

Ви сте овде: Насловна Инфо Новости