Општина Шид

Новости

ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ ГРАДСКЕ И ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ

Градска слава Шида и слава саборног храма „Пренос моштију Светог оца Николаја“ свечано ће бити прослављена у уторак, 22. маја.

Програм прославе градске и црквене славе почеће дан уочи Светог Николе летњег, у понедељак, 21. маја, празничним бденијем у 18 часова, а потом ће у порти храма, са почетком у 19 часова, бити одржана академија под називом „Деца Шида Светом Николају“.

На основу члана 65. став 2. Закона о раду („Сл. гласник РС“ број: 24/05, 61/05, 54/09, 32/13, 75/14, 13/17-одлука Ус и 113/17) и члана 33. став 1. алинеја 10. Одлуке о општинској управи општине Шид („Сл лист општине Шид“ број: 7/17) начелник Општинске управе општине Шид, доноси

О Д Л У К У
о распореду коришћења дневног одмора у току рада

ПРИПРЕМЕ ЗА ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ГРАДСКЕ И ЦРКВЕНЕ СЛАВЕ

Шид ће у уторак, 22. маја, прославити градску и црквену славу, светог Николу летњег. Припреме за обележавање славе су у току, а поводом Дана града традиционално се уручује Светоникољско признање, највеће градско признање које се додељује за укупан допринос развоју града.

ПОСЕТА ЗАМЕНИЦЕ ШЕФА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ У СРБИЈИ

Заменица шефа Делегације Европске уније у Републици Србији, Матеја Норчић Штамцар, посетила је данас Општину Шид. Током посете обишла је Прихватни центар за мигранте у Адашевцима, Основну школу „Бранко Радичевић“ у Шиду, Дом здравља и Основну школу „Вук Караџић“ у Адашевцима. Посета је организована у оквиру Подршке Европске уније управљању миграцијама у Републици Србији.

СВЕЧАНИ ДОЧЕК ДЕЈАНА ЈОКИЋА У ЈАМЕНИ

У Јамени је приређен свечани дочек Дејана Јокића, члана победничког тима Србије који је на Светском првенству у парастрељаштву у Јужној Кореји освојио екипно злато у гађању ваздушном пушком из лежећег става.

logo_random_image.png

 

 

Општинска управа Шид
 Карађорђева бр. 2
 тел: 022/712-122
 фаx: 022/715-708

Приступ систему