Izaberite stranicu

На иницијативу председника општине Шид, Зорана Семеновића, свечаност обележавања Дана општине отпочела је округлим столом и представљањем симбола општине Шид и Дана општине Шид.

Пре самог поступка промене Статута, утврђено је да општина Шид нема симболе адекватне самој Општини, a да застава не постоји, због чега је Комисија за израду нацрта измене Статута, у вези идејног решења грба и заставе и утврђивања датума о одређивању Дана општине Шид, приступила неопходној процедури и изради решења грба. Предметну Комисију чинили су: Марија Покрајац, Радован Сремац, Јована Лакић, Љубинка Пантић и Тихомир Стаменковић. Цртачку (уметичку) верзију грба представио је уметник Александар Божић, док је дигиталну верзију грба израдио Синиша Курбалија.

Округли сто окупио је данас представнике сектора образовања, културе, невладиног сектора, као и представнике црквене општине Шид, са циљем дељења и ширења знања о симболима општине, те значаја обележавања 10.новембра као Дана општине Шид.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић захвалио је у своје лично име и у име грађана општине Шид свима који су учествовали у стварању визуелног идентитета општине и у њега објединили најважније елементе традиције, културе и историје ове општине и њених становника.