Izaberite stranicu
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ШИД ЗОРАН СЕМЕНОВИЋ РАЗГОВАРАО ЈЕ ДАНАС СА НОВИНАРИМА О АКТУЕЛНИМ И БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ ШИД КАО И О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ШИД ЗОРАН СЕМЕНОВИЋ РАЗГОВАРАО ЈЕ ДАНАС СА НОВИНАРИМА О АКТУЕЛНИМ И БУДУЋИМ ПРОЈЕКТИМА ОПШТИНЕ ШИД КАО И О ЕПИДЕМИОЛОШКОЈ СИТУАЦИЈИ

На данашњој конференцији за новинаре председник општине Шид Зоран Семеновић говорио је о пандемији вируса короне на територији општине Шид. У шидској општини тренутно је 240 особа позитивних на COVID – 19 од тога највећи број оболелих је на селима него у насељеном месту Шид. Када је реч о имунизацији према речима председника у општини Шид вакцинисано је преко десет хиљада људи, од тог је њих око четири хиљаде ревакцинисано, док би до почетка маја требало да буде вакцинисано и ревакцинисано око 40% пунолетних грађана.
Поред епидемиолошке ситуације председник Зоран Семеновић се осврнуо и на актуелне и будуће пројекте Општине Шид. Најавио је електрификацију викенд насеља Липовача, као и реконструкцију атарског пута цементном стабилизацијом од Бељњаче до Липоваче чиме ће се град Шид још боље спојити са једним од најлепших викенд насеља у општини Шид.
Дугоочекивана изградња абулантне у Илинцима је према речима председника општине у завршној фази. Средином следеће недеље биће изабран извођач радова, док ће радови на изградњи почети средином маја. По изградњи насељено место Илинци ће добити савремену амбулантну са лекаром и медицинским особљем.
Захваљујући Министарству државне управе и локалне самоуправе Општина Шид је потписала уговор о изградњи фискултурне сале у Вишњићеву.
„Вишњићево ће најзад добити фискултурну салу за ученике ОШ „Филип Вишњић“ , али ће и салу моћи да користе и остали спортисти, а познато је да насељено место Вишњићево има развијен кајакашки спорт и да су деца из Вишњићева изузетно вредна и марљива и веома талентована за спорт“, рекао је Семеновић.
Поред фискултурне сале у наредном периоду у Вишњићеву ће бити изграђена и фабрика за оплемењивање воде тако да ће грађани добити чисту, технички исправну и квалитетну воду за пиће.
ОБУКА ОДНОСИ СА ЈАВНОШЋУ И ЗНАЧАЈ ИНФОРМИСАЊА У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

ОБУКА ОДНОСИ СА ЈАВНОШЋУ И ЗНАЧАЈ ИНФОРМИСАЊА У СИСТЕМУ СОЦИЈАЛНЕ ЗАШТИТЕ

Данас је у сали СО Шид одржана једнодневна обука „Ефикасни односи са јавношћу и значај информисања у систему социјалне заштите“ у организацији Немачке организације за међународну сарадњу (GIZ) и NALED-а. Према речима једног од предавача Иване Копривице циљ обуке је проширити знања учесника о планирању односа са јавношћу и унапредити разумевање полазника о значају односа са јавношћу и информисања у систему социјалне заштите. Полазнике је поздравио и пожелео им срећан рад председник општине Шид Зоран Семеновић.


ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ ШИД ОД ДАНАС БРЖЕ И ЛАКШЕ МОГУ ДА ДОЂУ ДО ИНФОРМАЦИЈА И УСЛУГА ЗАХВАЉУЈУЋИ УСЛУЗИ Е – ГРАЂАНИН

ГРАЂАНИ ОПШТИНЕ ШИД ОД ДАНАС БРЖЕ И ЛАКШЕ МОГУ ДА ДОЂУ ДО ИНФОРМАЦИЈА И УСЛУГА ЗАХВАЉУЈУЋИ УСЛУЗИ Е – ГРАЂАНИН

Општина Шид у сарадњи са Министарством државне управе и локалне самоуправе и NALED-ом омогућила је грађанима регистрацију на порталу E – Управа, како би постали Е – Грађани и на тај начин уз уштеду времена приступили најважнијим информацијама и електронским услугама за грађане и привреду једним кликом на свом рачунару или мобилном уређају.
„Регистрацијом за Е – Грађанина, сви заинтересовани грађани општине Шид могу све услуге које пружа Е- Управа да обаве електронским путем и све потребне информације и услуге добију на своју електронску адресу. Како би грађани постали Е – Грађанин потребно је да дођу у Услужни центар општине Шид и уз личну карту и адресу електронске поште службено лице ће их регистровати за услугу Е – Грађанин“, рекла је Бојана Мравик начелник општине Шид.
ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ КРУНОСЛАВА ИВАНКОВИЋА ХЕРОЈА СА КОШАРА

ОБЕЛЕЖЕНА ГОДИШЊИЦА СМРТИ КРУНОСЛАВА ИВАНКОВИЋА ХЕРОЈА СА КОШАРА

На католичком гробљу у Шиду обележена је годишњица смрти капетана прве класе Крунослава Иванковића, који је погинуо 14. априла 1999. на Проклетијама када се са својом четом супроставио бројним терористичким снагама ОВК, где је покушавао да из обруча извуче рањене војнике из реона карауле Кошаре.
Поред породице, пријатеља и сабораца, почаст хероју са Кошара, Крунославу Иванковићу, одали су председник СО Шид Тихомир Стаменковић и заменик председника општине Шид Ђорђе Томић, као и представници резервних војних старешина и СУБНОР-а.