Izaberite stranicu
PREDSEDNIK OPŠTINE ŠID ZORAN SEMENOVIĆ RAZGOVARAO JE DANAS SA NOVINARIMA O AKTUELNIM I BUDUĆIM PROJEKTIMA OPŠTINE ŠID KAO I O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI

PREDSEDNIK OPŠTINE ŠID ZORAN SEMENOVIĆ RAZGOVARAO JE DANAS SA NOVINARIMA O AKTUELNIM I BUDUĆIM PROJEKTIMA OPŠTINE ŠID KAO I O EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI

Na današnjoj konferenciji za novinare predsednik opštine Šid Zoran Semenović govorio je o pandemiji virusa korone na teritoriji opštine Šid. U šidskoj opštini trenutno je 240 osoba pozitivnih na COVID – 19 od toga najveći broj obolelih je na selima nego u naseljenom mestu Šid. Kada je reč o imunizaciji prema rečima predsednika u opštini Šid vakcinisano je preko deset hiljada ljudi, od tog je njih oko četiri hiljade revakcinisano, dok bi do početka maja trebalo da bude vakcinisano i revakcinisano oko 40% punoletnih građana.
Pored epidemiološke situacije predsednik Zoran Semenović se osvrnuo i na aktuelne i buduće projekte Opštine Šid. Najavio je elektrifikaciju vikend naselja Lipovača, kao i rekonstrukciju atarskog puta cementnom stabilizacijom od Beljnjače do Lipovače čime će se grad Šid još bolje spojiti sa jednim od najlepših vikend naselja u opštini Šid.
Dugoočekivana izgradnja abulantne u Ilincima je prema rečima predsednika opštine u završnoj fazi. Sredinom sledeće nedelje biće izabran izvođač radova, dok će radovi na izgradnji početi sredinom maja. Po izgradnji naseljeno mesto Ilinci će dobiti savremenu ambulantnu sa lekarom i medicinskim osobljem.
Zahvaljujući Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Opština Šid je potpisala ugovor o izgradnji fiskulturne sale u Višnjićevu.
„Višnjićevo će najzad dobiti fiskulturnu salu za učenike OŠ „Filip Višnjić“ , ali će i salu moći da koriste i ostali sportisti, a poznato je da naseljeno mesto Višnjićevo ima razvijen kajakaški sport i da su deca iz Višnjićeva izuzetno vredna i marljiva i veoma talentovana za sport“, rekao je Semenović.
Pored fiskulturne sale u narednom periodu u Višnjićevu će biti izgrađena i fabrika za oplemenjivanje vode tako da će građani dobiti čistu, tehnički ispravnu i kvalitetnu vodu za piće.
OBUKA ODNOSI SA JAVNOŠĆU I ZNAČAJ INFORMISANJA U SISTEMU SOCIJALNE ZAŠTITE

OBUKA ODNOSI SA JAVNOŠĆU I ZNAČAJ INFORMISANJA U SISTEMU SOCIJALNE ZAŠTITE

Danas je u sali SO Šid održana jednodnevna obuka „Efikasni odnosi sa javnošću i značaj informisanja u sistemu socijalne zaštite“ u organizaciji Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ) i NALED-a. Prema rečima jednog od predavača Ivane Koprivice cilj obuke je proširiti znanja učesnika o planiranju odnosa sa javnošću i unaprediti razumevanje polaznika o značaju odnosa sa javnošću i informisanja u sistemu socijalne zaštite. Polaznike je pozdravio i poželeo im srećan rad predsednik opštine Šid Zoran Semenović.


GRAĐANI OPŠTINE ŠID OD DANAS BRŽE I LAKŠE MOGU DA DOĐU DO INFORMACIJA I USLUGA ZAHVALJUJUĆI USLUZI E – GRAĐANIN

GRAĐANI OPŠTINE ŠID OD DANAS BRŽE I LAKŠE MOGU DA DOĐU DO INFORMACIJA I USLUGA ZAHVALJUJUĆI USLUZI E – GRAĐANIN

Opština Šid u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i NALED-om omogućila je građanima registraciju na portalu E – Uprava, kako bi postali E – Građani i na taj način uz uštedu vremena pristupili najvažnijim informacijama i elektronskim uslugama za građane i privredu jednim klikom na svom računaru ili mobilnom uređaju.
„Registracijom za E – Građanina, svi zainteresovani građani opštine Šid mogu sve usluge koje pruža E- Uprava da obave elektronskim putem i sve potrebne informacije i usluge dobiju na svoju elektronsku adresu. Kako bi građani postali E – Građanin potrebno je da dođu u Uslužni centar opštine Šid i uz ličnu kartu i adresu elektronske pošte službeno lice će ih registrovati za uslugu E – Građanin“, rekla je Bojana Mravik načelnik opštine Šid.
OBELEŽENA GODIŠNJICA SMRTI KRUNOSLAVA IVANKOVIĆA HEROJA SA KOŠARA

OBELEŽENA GODIŠNJICA SMRTI KRUNOSLAVA IVANKOVIĆA HEROJA SA KOŠARA

Na katoličkom groblju u Šidu obeležena je godišnjica smrti kapetana prve klase Krunoslava Ivankovića, koji je poginuo 14. aprila 1999. na Prokletijama kada se sa svojom četom suprostavio brojnim terorističkim snagama OVK, gde je pokušavao da iz obruča izvuče ranjene vojnike iz reona karaule Košare.
Pored porodice, prijatelja i saboraca, počast heroju sa Košara, Krunoslavu Ivankoviću, odali su predsednik SO Šid Tihomir Stamenković i zamenik predsednika opštine Šid Đorđe Tomić, kao i predstavnici rezervnih vojnih starešina i SUBNOR-a.