Izaberite stranicu
ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРЕДСТАВНИШТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ ОПШТИНИ ШИД

ПОСЕТА ДЕЛЕГАЦИЈЕ ПРЕДСТАВНИШТВА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ ОПШТИНИ ШИД

Данас је општину Шид посетила делегација Представништва Републике Српске у Србији. Угостио их је председник општине Шид Зоран Семеновић са сарадницима.
Током боравка у шидској општини делегација је обишла Етно – поставку „Филип Вишњић“ у Вишњићеву где их је угостила Гордана Шкорић. Том приликом је шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић поклонио библиотеци у Вишњићеву 300 књига. Потом су гости заједно са домаћинима обишли споменик Филипу Вишњићу и одали почаст великану епског српског песништва.
У наставку посете делегација је обишла Народну библиотеку „Симеон Пишчевић“ чији је фонд обогаћен поклоном од 350 књига, а потом их је у згради Општинске управе Шид угостио председник општине Шид Зоран Семеновић.
„Задовољство ми је што сам у име грађана општине Шид био у прилици да угостим представнике Републике Српске у Србији. Ово је велики корак ка повезивању преко културе са нашом браћом преко Дрине, у нашем случају преко реке Саве. Веома је важно да сарадњу између општине Шид и Републике Српске подигнемо за један степеник више, а Шид је општина као што су се наши гости данас уверили, културно веома богата. Верујем да је данашња посета делегације Представништва Републике Српске у Србији почетак једне одличне сарадње“, рекао је председник општине Шид Зоран Семеновић.
После састанка са председником општине Шид делегација је обишла Галерију слика „Сава Шумановић“ и Музеј наивне уметности „Илијанум“.