Izaberite stranicu
ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

Обавештавамо грађане да ће се у среду дана 30. јуна 2021. године од осам часова ујутру изводити радови на санацији оштећења на коловозу у улици Јанка Веселиновића у Шиду.
Током извођења радова саобраћај ће се одвијати уз наизменично пропуштање возила на предметном делу пута, те се возачима препоручује да, уколико су у могућности, користе алтернативне путне правце у насељу.
За наредну недељу се планирају и радови на санацији оштећене путне деонице на делу општинског пута Шид – Вашица – Батровци, који захтевају привремену обуставу саобраћаја, а о тачном времену тих радова грађани ће бити благовремено обавештени путем средстава јавног информисања.
ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ШИД ПРИМИО НАЈБОЉЕ УЧЕНИКE ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ШИД ПРИМИО НАЈБОЉЕ УЧЕНИКE ОСНОВНИХ И СРЕДЊИХ ШКОЛА

Председник општине Шид Зоран Семеновић приредио је данас пријем за најбоље ученике основних и средњих школа са територије општине Шид у сали СО Шид.
Председник је честитао ученицима на постигнутим резултатима и пожелео им доста успеха у наставку школовања, уз жеље да се једног дана након завршеног школовања врате у шидску општину, истичући да су они највеће благо које локална заједница има.
Уз честитке сваком од ученика уручио је књигу као симболичан поклон за постигнуте резултате.


ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ

ВИДОВДАНСКИ СУСРЕТИ

Трећи „Видовдански сусрети“ дечјих фолклорних група одржани су у недељу у Шиду.
Манифестација је почела дефилеом младости у народним ношњама из дечјих фолклорних група КУД „Соко“ из Инђије, КУД „Вук Караџић“ из Темерина, УА „Чивија“ из Шапца, ФА „Дукат“ из Старе Пазове и домаћина СКУД „Свети Сава“ из порте цркве Преноса моштију Светог оца Николаја кроз Карађорђеву улицу до Трга културе, а завршена је Видовданским концертом учесника овогодишње смотре на летњој позорници Културно образовног центра.
Другог дана Видовданских сусрета, у понедељак 28.06, на летњој позорници Културно образовног центра са почетком у 20 часова одржаће се Видовдански концерт на којем ће наступати СКУД „Свети Сава“ Шид, КУД „Бранко Радичевић“ Ердевик, СКУС „Једнота“ Шид и трубачки оркестар Данијела Јокановића.
Видовдански сусрети одржавају се у организацији Културно образовног центра и Српског културно уметничког друштва „Свети Сава“ уз подршку Општине Шид.


БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА УЛИЦАМА САВЕ ШУМАНОВИЋА

БИЦИКЛИСТИЧКА ТРКА УЛИЦАМА САВЕ ШУМАНОВИЋА

Традиционална бициклистичка трка „Улицама Саве Шумановића“ у друмском бициклизму одржана је током викенда у Шиду. Бициклисткиње и бициклисти су се за што бољи пласман у Купу Србије и Војводине такмичили у четири категорије: пионири, кадети, млађи кадети и јуниори.
Трка је вожена кружном рутом кроз улице Шида у дужини од 2.800 метара. Најбоље троје такмичара из сваке категорије је награђено медаљама и вредним наградама.
Трку „Улицама Саве Шумановића“, која се одржава од 1996. године, организовао је Бициклистички савез Србије и Војводине и Бициклистички клуб Шид уз подршку Општине Шид, Спортског савеза општине Шид и Галерије слика „Сава Шумановић“.


ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ШИД ЂОРЂЕ ТОМИЋ ПОТПИСАО ЈЕ ДАНАС У КРАЉЕВУ УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ О ЗАМЕНИ СТОЛАРИЈЕ ОДНОСНО ПОВЕЋАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ШИД ЂОРЂЕ ТОМИЋ ПОТПИСАО ЈЕ ДАНАС У КРАЉЕВУ УГОВОР СА МИНИСТАРСТВОМ РУДАРСТВА И ЕНЕРГЕТИКЕ О ЗАМЕНИ СТОЛАРИЈЕ ОДНОСНО ПОВЕЋАЊА ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић уручила је данас у Краљеву заменику председника општине Шид Ђорђу Томићу уговор о замени столарије односно повећању енергетске ефикасности.
На јавни позив, који је расписало Министарство рударства и енергетике, се пријавило око 90 општина са територије Републике Србије. Општина Шид је једна од 67 општина које су испуниле све неопходне услове за реализацију Програма енергетске санације стамбених зграда, породичних кућа и станова. За реализацију уговора о повећању енергетске ефикасности Општина Шид заједно са Републиком Србијом сносиће 50 одсто трошкова, а осталих 50 одсто плаћа домаћинство.
„После потписивања Уговора о замени столарије следи процедура расписвања два јавна позива од стране Општине Шид – за извођаче радова и за све грађане који желе да замене столарију на својим кућама или становима. Тамо негде средином августа можемо очекивати потписивање првих уговора о замени столарије између Општине Шид и Републике Србије са једне стране и грађана са друге стране“, рекао је заменик председника општине Шид Ђорђе Томић после потписивања уговора о замени столарије.