Izaberite stranicu
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ШИД И ПРЕДСТАВНИКА МАЂАРСКЕ КОМПАНИЈЕ UBM FEED

РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ ШИД И ПРЕДСТАВНИКА МАЂАРСКЕ КОМПАНИЈЕ UBM FEED

Председник општине Шид Зоран Семеновић, заједно са сарадницима, састао се данас у Кабинету са директором развоја компаније UBM FEED д.о.о. Ач Казмер Чабом, директором фирме ABRAZIV KFT Мондик Золтом и пројектним инжењером ABRAZIV KFT Кнјур Робертином.
Током радног састанка између представника општине Шид са инвеститором из компаније UBM FEED д.о.о. и главним извођачима радова ABRAZIV KFT било је речи о инфраструктурним питањима, динамици радова и условима за почетак градње погона компаније UBM FEED д.о.о. у индустријској зони Адашевци.
Мађарска компанија UBM FEED д.о.о. лидер је у производњи сточне хране на Западном Балкану, почетком године су представници компаније у Кабинету председника општине Шид потписали Уговор са Републичком дирекцијом за имовину Републике Србије о куповини земљишта у индустријској зони Адашевци, реч је о гринфилд инвестицији вредности 20 милиона евра.


ДЕЧЈИ ФЕСТИВАЛ СЛОВАЧКИХ НАРОДНИХ ПЕСАМА

ДЕЧЈИ ФЕСТИВАЛ СЛОВАЧКИХ НАРОДНИХ ПЕСАМА

Дечји фестивал словачких народних песама KED’SI JA ZASPIEVAM одржан је по шести пут вечерас у Словачком дому у Шиду у организацији Словачког културно уметничког друштва „Једнота“ уз подршку Националног савета Словака у Србији, Матице словачке у Шиду и Општине Шид. Фестивал је отворио председник општине Шид Зоран Семеновић, а присутне су поздравили председница Одбора за културу Националног савета словачке националне мањине Ања Чапеља, потпредседница Матице словачке у Србији за Срем Наташа Колар и председник Словачког културно уметничког друштва Владмир Чањи.


РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД COVID – 19 У ОПШТИНИ ШИД ТРЕНУТНО ЈЕ 27 ОБОЛЕЛИХ ОСОБА

РАСТЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ ОД COVID – 19 У ОПШТИНИ ШИД ТРЕНУТНО ЈЕ 27 ОБОЛЕЛИХ ОСОБА

Према извештају Завода за јавно здравље Сремска Митровица, тренутно је 27 активних случајева позитивних на COVID – 19 на територији општине Шид, што је значајан пораст у односу на задњи извештај када је на територији шидске општине било три регистрована случаја позитивна на вирус короне. Од почетка пандемије у шидској општини до данас од вируса короне оболело је укупно 1.680 грађана.


 

ОБАВЕШТЕЊЕ

На основу чл. 57. Правилника о садржини, начину и поступку израде докумената просторног и урбанистичког планирања („Сл. гласник РС“, бр. 32/2019), Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Општинске управе општине Шид, издаје

О б а в е ш т е њ е

Обавештавају се сва заинтересована правна и физичка лица да ће се јавна седница Комисије за планове општине Шид, на којој ће се разматрати резултати обављеног јавног увида у Измене и допуне Плана генералане регулације Шида, као и јавне презентације Урбанистичког пројекта за урбанистичко-архитектонску разраду локалитета планираног за изградњу објеката за тов јунади на катастарским парцелама бр. 24, 28 и 29 у КО Шид, одржати у четвртак, 26. августа 2021. г., са почетком у 10 часова у сали Општинске управе општине Шид у Шиду у ул. Карађорђева бр. 2.

Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и
имовинско-правне послове
Општинске управе општине Шид

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ ШИД

РАСПИСАН ЈАВНИ КОНКУРС ЗА СУФИНАНСИРАЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ ЗА ГРАЂАНЕ ОПШТИНЕ ШИД

Општина Шид расписала је данас Јавни конкурс за суфинансирање мера енергетске ефикасности на породичним кућама и стамбеним зградама на територији општине Шид за 2021. годину.
„Општина Шид и Министарство рударства и енергетике определили су два милиона динара за четири мере енергетске ефикасности. Заинтересовани грађани могу да конкуришу за столарију, изолационе материјале, котлове и соларне панеле. Конкурс траје од данас 23.08. па до 13.09.2021. године. Потребну документацију са условима конкурса грађани могу да преузму преко интернет странице Општине Шид или у писарници Општине Шид“, рекао је заменик председника општине Шид Ђорђе Томић.