Izaberite stranicu
ПОЧЕЛИ ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

ПОЧЕЛИ ВИШЊИЋЕВИ ДАНИ

Подизањем Вишњићеве заставе уз звуке гусала на платоу испред Културног образовног центра у Шиду почели су 42. по реду Вишњићеви дани.
Присутне је поздравио директор Културно образовног центра Срђан Малешевић и најавио добитнике овогодишње Вишњићеве награде, која се традиционално додељује појединцима за изузетан допринос у култури.
Добитник Вишњићеве награде за животно дело је Гордана Шкорић председница удружења жена „Филип Вишњић“ из Вишњићева, док је добитник награде за младе културне ствараоце до 30 година Миа Продић глумица аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Шида. Награде ће им бити уручене у недељу на свечаној академији у сали КОЦ-а.
Културно-уметнички програм церемоније отварања Вишњићевих дана својим наступима су увеличали ученици ОМШ „Филип Вишњић“.
Овогодишњи Вишњићеви дани одржавају се од 17 – 19. септембра, а централна свечаност биће организована у суботу у селу Вишњићево у којем је славни српски гуслар провео већину живота и по којем ово место носи име.

Вишњићеви дани се одржавају под покровитељством Културно образовног центра, Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ и Општине Шид.


МРЕЖА ОПШТИНСКОГ ВОДОВОДА ДОБИЈА НОВИ БУНАР КОЈИ ЋЕ ОБЕЗБЕДИТИ БОЉИ КВАЛИТЕТ И ДОВОЉНЕ КОЛИЧИНЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ ЗА СВЕ КОРИСНИКЕ

МРЕЖА ОПШТИНСКОГ ВОДОВОДА ДОБИЈА НОВИ БУНАР КОЈИ ЋЕ ОБЕЗБЕДИТИ БОЉИ КВАЛИТЕТ И ДОВОЉНЕ КОЛИЧИНЕ ПИЈАЋЕ ВОДЕ ЗА СВЕ КОРИСНИКЕ

Председник општине Шид Зоран Семеновић и директор ЈКП „Водовод“ Шид Александар Јовановић обишли су данас извориште Батровци општински водовод који снабдева пијаћом водом десет насељених места шидске општине где су у току радови на бушењу новог бунара. Тренутно општинско извориште производи 120 литара воде у секунди. Нови бунар биће дубине од 165 метара и капацитета око 15 литара воде у секунди.
„Нови бунара допринеће бољем квалитету и довољној количини пијаће воде. Копањем овог бунара обезебедили смо у периоду од три до пет година све кориснике општинског водовода потребним количинама воде“, рекао је директор ЈКП „Водовод“ Александар Јовановић.


ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 17.09.2021.

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 17.09.2021.

На данашњој седници општинског већа којом је председавао председник општине Шид Зоран Семеновић разматран је предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Шид за 2021. годину и извештај о остварењу прихода и примања и извршењу расхода и издатака Одлуке о буџету општине Шид за прву половину 2021. годину. Разматран је годишњи Извештај и годишњи план рада ПУ „Јелица Станивуковић – Шиља“ као и предлог Решења о именовању Управног одбора ове установе. Чланови општинског већа разматрали су и Извештај Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ о примопредаји грађе археолошке завичајне збирке „Градина на Босуту“, као и захтеве физичких и правних лица.