Izaberite stranicu
РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ КУКУЈЕВЦИ

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПЕШАЧКЕ СТАЗЕ КУКУЈЕВЦИ

У насељеном месту Кукујевци у општини Шид завршени су радови на реконструкцији пешачке стазе која води ка месном гробљу. Стара, годинама запуштана и небезбедна пешачка стаза замењена је новом на иницијативу Савета МЗ Кукујевци и уз подршку Општине Шид.


ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ

ПРЕЗЕНТАЦИЈА КРЕДИТНИХ ЛИНИЈА РАЗВОЈНОГ ФОНДА ВОЈВОДИНЕ

Данас су у сали СО Шид представници Развојног фонда Војводине одржали презентацију кредитних линија. Реч је о кредитима за инвестиције, обртна средства, туризам, куповину пољопривредног земљишта и механизације, ИПАРД програм, кредити за куповину система за наводњавање…који су намењени регистрованим пољопривредним газдинствима, правним лицима као и удружењима грађана.
Присутне је на самом почетку поздравио председник општине Шид Зоран Семеновић и шеф Канцеларије за локални економски развој Жељка Јарић.
Презентацију је организавао Развојни фонд Војводине у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој Општине Шид.


ЈАВНA ПРЕЗЕНТАЦИЈA УРБАНИСТИЧКOГ ПРОЈЕКАТА ЗA УРБАНИСТИЧКО АРХИТЕКТОНСКУ РАЗРАДУ ЛОКАЛИТЕТ ЗА БАЛОН ХАЛУ СА ПРАТЕЋИМ САДРЖАЈИМА на кат.парц.бр. 7199 к.о. Шид

Одељење за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Општинске управе општине Шид, у складу са чл. 63. став 2. Закона о планирању и изградњи („Службени гласник РС“, бр. 72,81/2009; 64/2010; 24/2011; 121/2012; 42,50,98/ 2013; 132,145/2014; 83/2018, 31/2019,37/2019; 9/2020), оглашава

 

ЈАВНУ

ПРЕЗЕНТАЦИЈУ

УРБАНИСТИЧКOГ ПРОЈЕКАТА

ЗA УРБАНИСТИЧКО АРХИТЕКТОНСКУ РАЗРАДУ ЛОКАЛИТЕТА

ЗА БАЛОН ХАЛУ СА ПРАТЕЋИМ САДРЖАЈИМА

на кат.парц.бр. 7199 к.о. Шид

 

За време трајања јавне презентације, сва заинтересована правна и физичка лица могу да се упознају са садржином Урбанистичког пројекта као и да доставе овом Одељењу своје примедбе и сугестије, искључиво у писаном облику.

Јавна презентација ће се одржати у просторијама Одељења за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Општинске управе општине Шид у Шиду, ул. Карађорђева бр. 2 у трајању од 7 дана и то у периоду од 06. до 13. октобра 2021. г.

 

 

Одељење за урбанизам, комунално – стамбене

и имовинско – правне послове

Општинске управе општине Шид

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ПОЧЕТКОМ ОКТОБРА У ОПШТИНИ ШИД

МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА ПОЧЕТКОМ ОКТОБРА У ОПШТИНИ ШИД

Заменик председника општине Шид Ђорђе Томић потписао је данас у Палати Србије у Београду Уговор о додели бесповратних средстава за организовање манифестације „Михољски сусрети села“ на основу Јавног конкурса које је расписало Министарство за бригу о селу Републике Србије.
Циљ манифестације „Михољски сусрети села“ је промовисање села Републике Србије и живота у њима, неговање традиционалног начина живота и културно-историјског наслеђа.
Манифестација „Михољски сусрети села“ биће организована у општини Шид почетком месеца октобра.


НОВО ВОЗИЛО ЗА АМБУЛАНТУ У ЕРДЕВИКУ

НОВО ВОЗИЛО ЗА АМБУЛАНТУ У ЕРДЕВИКУ

Амбуланта у Ердевику од данас је богатија за ново возило које ће служити за бржи транспорт лекара до пацијената. Возило је Дом здравља Шид набавило захваљујући покрајинској влади, покрајинском Секретаријату за здравство и Општини Шид.
Кључеве возила представницима амбуланте у Ердевику је уручио председник општине Шид Зоран Семеновић истакавши да је ово наставак пројекта Секретаријата за здравство, Дома здравља Шид и Општине Шид у склопу улагања у побољшање квалитета здравства у општини Шид.