Izaberite stranicu
КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА

КОНКУРС ЗА ДОДЕЛУ СТИПЕНДИЈА

Комисија за доделу стипендија Општине Шид расписала је Конкурс за доделу стипендија за школску 2021/2022. годину. Конкурс је отворен од 25.10. 2021 – 09.11.2021. године. Пријаве се подносе у просторијама Услужног центра општине Шид на адреси Цара Лазара бр. 7.
Услове и потребну документацију за пријаву на Конкурс за доделу стипендија сви заинтересовани студенти могу пронаћи на линку:
За све додатне информације заинтересовани студенти могу потражити на број телефона 022/ 710 – 230.


ОБАВЕШТЕЊЕ

ОБАВЕШТЕЊЕ

Канцеларија за пољопривреду општине Шид позива лица која су конкурисала по Јавном позиву за доказивање права пречег закупа пољопривредног земљишта у државној својини (основ сточарство) на територији општине Шид за 2021. годину да присуствују јавној презентацији плана расподеле државног пољопривредног земљишта дана 28.10.2021. године у сали КОЦ – а, са почетком у 9 часова.


МИНИСТАР БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ ОБИШАО ПОЉОПРИВРЕДНО ГАЗДИНСТВО ЛЕМАИЋ У ВАШИЦИ

МИНИСТАР БРАНИСЛАВ НЕДИМОВИЋ ОБИШАО ПОЉОПРИВРЕДНО ГАЗДИНСТВО ЛЕМАИЋ У ВАШИЦИ

Министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Бранислав Недимовић и председник општине Шид Зоран Семеновић обишли су данас пољопривредно газдинство Младена Лемаића у Вашици.
Младен Лемаић бави се сточарством и прерадом свињског меса, вишеструки је шампион у производњи кулена и годинама успешно уз подршку Министарства пољопривреде, водипривреде и шумарства и Општине Шид производи на свом газдинству првокласне сухомеснате производе и пласира их како на домаће тако и на инострано тржиште.
Током обиласка пољопривредног газдинства породице Лемаић министар Недимовић и председник Семеновић састали су се и разговарали и са осталим пољопривредницима из Вашице.


УГРАЂЕНИ ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 11 КОРИСНИКА

УГРАЂЕНИ ПЛАСТЕНИЦИ ЗА 11 КОРИСНИКА

У оквиру пројекта „Директна социо-економска помоћ угроженим породицима у локалним заједницама Србије“ који спроводи немачка невладина организација АRBEITER – SAMARITER – BUND ( ASB ) донирани и уграђени су пластеници за 11 корисника који су испунили услове конкурса.
Једна од породица је и шесточлана породица Савковић из Гибарца. Према речима Милоша Савковића пластеник ће за породицу значити много. Њихов циљ је да у пластенику производе здраву храну која ће представљати основу за исхрану његове вишечлане породице. Евентуалне вишкове планирају понудити на тржишту. Захвалио се Општини Шид која је препознала потребе његове породице за економским оснаживањем кроз додељени пластеник, као и немачкој невладиној организацији ASB.
Пројекат је финансиран од стране немачког министарства спољних послова и Општине Шид, а реализује Општина Шид уз подршку ASB.