Izaberite stranicu
UGRADNJA SOLARNIH KOLEKTORA

UGRADNJA SOLARNIH KOLEKTORA

Na objektu PU „Jelica Stanivuković – Šilja“ u naselju Istok u Šidu ugrađeni su solarni kolektori u instalaciju za centralnu pripremu tople potrošne vode s ciljem unapređenja energetske efikasnosti. Kolektori su nabavljeni i finansirani preko projekta Ministarstva rudarstva i energetike i sufinansirani od strane Opštine Šid.


TRENING BEZBEDNE VOŽNJE

TRENING BEZBEDNE VOŽNJE

Opština Šid je u saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja i Nacionalnom vozačkom akademijom (NAVAK) organizovala trening iz bezbedne vožnje za 40 novih vozača koji poseduju probnu vozačku dozvolu, srednjoškolskog uzrasta, sa teritorije šidske opštine, s ciljem povećanja bezbednosti u saobraćaju kod mladih.
Polaznicima je tokom celodnevnog treninga u NAVAK-u ukazano na opasnosti koje mogu da nastanu u saobraćaju i koji su to najčešći uzroci stradanja na putu. Tokom praktičnog dela, kandidati su u kontrolisanim i bezbednim uslovima uz nadzor trenera NAVAK-a, stavljeni u rizične situacije i uz savete stručnjaka naučeni kako da na te opasnosti na putu odgovore, a da ne dovedu u opasnost druge i sebe.