Izaberite stranicu
УГРАДЊА СОЛАРНИХ КОЛЕКТОРА

УГРАДЊА СОЛАРНИХ КОЛЕКТОРА

На објекту ПУ „Јелица Станивуковић – Шиља“ у насељу Исток у Шиду уграђени су соларни колектори у инсталацију за централну припрему топле потрошне воде с циљем унапређења енергетске ефикасности. Колектори су набављени и финансирани преко пројекта Министарства рударства и енергетике и суфинансирани од стране Општине Шид.


ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ

ТРЕНИНГ БЕЗБЕДНЕ ВОЖЊЕ

Општина Шид је у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја и Националном возачком академијом (НАВАК) организовала тренинг из безбедне вожње за 40 нових возача који поседују пробну возачку дозволу, средњошколског узраста, са територије шидске општине, с циљем повећања безбедности у саобраћају код младих.
Полазницима је током целодневног тренинга у НАВАК-у указано на опасности које могу да настану у саобраћају и који су то најчешћи узроци страдања на путу. Током практичног дела, кандидати су у контролисаним и безбедним условима уз надзор тренера НАВАК-а, стављени у ризичне ситуације и уз савете стручњака научени како да на те опасности на путу одговоре, а да не доведу у опасност друге и себе.