Izaberite stranicu
ОСВЕТЉЕН МОСТ У ВИШЊИЋЕВУ

ОСВЕТЉЕН МОСТ У ВИШЊИЋЕВУ

Мост који се издиже изнад реке Босут у Вишњићеву је након деценија чекања добио ново осветљење.
Вечерас је мост засијао бојама српске заставе, а расвета је свечано пуштена у рад на задовољство свих мештана села. Нова расвета на мосту који повезује две стране Вишњићева омогућиће бољу видљивост и осветљеност моста током вечерњих сати.


СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД 31.12.2021.

СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ШИД 31.12.2021.

Данас је у сали Културно образовног центра Шид одржана 17. по реду седница Скупштине општине Шид.
Одборници су на данашњој седници усвојили Извештај о остварењу прихода и примања и извршењу расхода и издатака Одлуке о буџету општине Шид за период од 1.1.2021. до 30.9.2021. године, као и Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Шид за 2021.годину.
Председник општине Шид, Зоран Семеновић, искористио је прилику да се осврне на резултате рада и захвали одборницима на ефикасном раду Скупштине током 2021.године.


ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 30.12.2021.

ОПШТИНСКО ВЕЋЕ 30.12.2021.

Данас је у сали СО Шид одржана седница Општинског већа на којој се, поред осталих тачака, разматрао Извештај о остварењу прихода и примања и извршењу расхода и издатака планираних Одлуком о буџету општине Шид у периоду од 1.1.2021. до 30.9.2021. године.
На данашњој седници донет је и предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету општине Шид за 2021. годину.


ИСПЛАТА ЈУБИЛАРНИХ НАГРАДА ЗАПОСЛЕНИМА У ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

ИСПЛАТА ЈУБИЛАРНИХ НАГРАДА ЗАПОСЛЕНИМА У ОБРАЗОВНИМ УСТАНОВАМА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ШИД

Данас је у сали Културно образовног центра председник општине Шид, Зоран Семеновић, доделио захвалнице и пригодне поклоне учитељима, наставницима, професорима и помоћном особљу образовних установа на територији општине Шид, а поводом исплате јубиларних награда за десет, двадесет, тридесет и тридесет пет година вредног и преданог рада.
Председник општине Шид искористио је прилику да укаже на значај улоге учитеља и наставника, али и свих оних захваљујући којима образовни процес и свакодневни живот у нашим школама теку неометано.

„Захваљујем Вам се у име грађана општине Шид што сте својим вредним и преданим радом, свакодневно дајући свој максимум, оставили неизбрисив траг у образовном систему наше општине и допринели његовом развоју“, рекао је председник општине Шид.


ДОДЕЛА ЛЕГИТИМАЦИЈА КОРИСНИЦИМА БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ И ЗАШТИТЕ ЦИВИЛНИХ ИНВАЛИДА РАТА

ДОДЕЛА ЛЕГИТИМАЦИЈА КОРИСНИЦИМА БОРАЧКО-ИНВАЛИДСКЕ ЗАШТИТЕ И ЗАШТИТЕ ЦИВИЛНИХ ИНВАЛИДА РАТА

Како Закон о правима бораца, војних инвалида, цивилних инвалида рата и чланова њихових породица прописује право на легитимацију, председник општине Шид, Зоран Семеновић и Наташа Нонковић, руководилац Одељења за друштвене делатности Општинске управе општине Шид, доделили су легитимације које издаје Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Легитимације представљају јавну исправу којом се доказује да је имаоцу легитимације признато својство борца, ратног војног инвалида, мирнодопског војног инвалида, цивилног инвалида рата, односно корисника права на породичну инвалиднину или право на месечно новчано примање признатог као родитељу, супружнику или детету палог борца, војника који је погинуо или умро у Војсци, умрлог војног инвалида, умрлог цивилног инвалида рата или цивилне жртве рата, и које омогућавају лакше остваривање њихових права у складу са Законом.