Izaberite stranicu

Štab za vanredne situacije opštine Šid na sednici održanoj dana 16. marta 2021. godine, u skladu sa odlukama Vlade Republike Srbije, doneo je zaključak o radnom vremenu usled nepovoljne epidemiološke situacije na teritoriji opštine Šid.

U periodu od srede, 17.03.2021. godine zaključno sa nedeljom, 21.03.2021. godine, zatvara se sve osim sledećih objekata:

  • Apoteka (uključujući i poljoprivredne), ordinacija i laboratorija u kojima se pružaju medicinske i stomatološke usluge, veterinarskih ordinacija i laboratorija, benzinskih pumpi (isključivo u delatnosti prodaje goriva), usluga dostave hrane. Ovi objekti mogu da rade neograničeno.
  • Trgovinskih i drugih radnji i prodajnih mesta na kojima se vrši prodaja prehrambenih proizvoda (uključujući i prodavnice stočne hrane, pet šopove…). Ovi objekti mogu da rade do 21,00 čas.

Zelene pijace (samo tezge sa prehrambenim proizvodima)mogu da, u navedenom periodu, rade u vremenu od 05,00 do 15,00 časova.

  • Samostalnih maloprodajnih objekata u kojima se kupovina obavlja bez ulaska u objekat (kiosci i trafike) koji mogu da rade do 21,00 čas.
  • Objekata i radnji u kojima se pružaju usluge koje ne zahtevaju dugotrajno prisustvo korisnika i u kojima je kontakt ograničenog trajanja (obućarske, staklorezačke, krojačke, stolarske, bravarske, metalostrugarske i slične radionice, vulkanizera, auto servisa, tehničkih pregleda, auto perionica, radnji za hemijsko čišćenje i slično). Ovi objekti mogu da rade do 21,00 čas.

Kategorizovani i nekategorizovani smeštajni objekti (uključujući i kategorizovani privatni smeštaj) mogu da pružaju ugostiteljske usluge isključivo korisnicima smeštaja do 21,00 čas.

Učenici starijih razreda osnovne škole (od petog do osmog razreda) i učenici srednjih škola na teritoriji opštine Šid nastavljaju sa onlajn nastavom dok traje opasnost od širenja zarazne bolesti COVID 19.

U svim navedenim objektima moraju se poštovati mere koje se odnose na maksimalan broj lica u objektu, nošenje zaštitnih maski, poštovanje fizičke distance i upotrebu dezinfekcionih sredstava.

Navedene mere zatvaranja se ne odnose na preduzeća, državni sektor, bankarski sektor, pošte, osiguravajuća društva i menjačnice.