Izaberite stranicu

Председник општине Шид, Зоран Семеновић, министарка просвете, Славица Ђукић Дејановић и шеф канцеларије Светске банке у Србији, Никола Понтара данас су свечано отворили новоизграђени објекат "Рода" Предшколске установе "Ј.С.Шиља" У Шиду.

Изградња и опремање новог објекта у оквиру предшколске установе „Ј.С.Шиља“ у Шиду, део је пројекта „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ које Министарство просвете спроводи уз подршку Светске банке, са циљем унапређења доступности и квалитета предшколског васпитања и образовања.

Вртић "Рода" простире се на преко 1100 метара квадратних са 140 нових места за боравак деце. За изградњу објекта који обезбеђује најбоље услове за здраво и безбрижно одрастање, издвојено је више од 130 милиона динара, док је за његово опремање издвојено готово 10 милиона динара.

"Изградња вртића "Рода" један је од најважнијих пројеката реализованих у нашој општини захваљујући подршци наше државе, Владе и ресорног министарства. Његовом изградњом, Општина Шид 

послала је још једном важну поруку подршке родитељима и родитељству, а листе чекања су угашене. Због свега што овај објекат представља за децу нашег града, ово је велики дан за општину Шид и све њене грађане", истакао је овом приликом председник општине Шид, Зоран Семеновић.

Пригодан програм поводом данашње свечаности, припремили су малишани из вртића "Рода".