Izaberite stranicu

KULTURNO OBRAZOVNI CENTAR ŠID

Srđan Malešević

Srđan Malešević

Direktor

Diplomirani inženjer poljoprivrede

Kontakt podaci: 022/715-303
069/718-099
E-pošta: maleshs@gmail.com

Adresa: Karađorđeva 42, Šid
Telefon: 022/712-527
E-pošta: direktor@kocsid.org.rs
www.kocsid.org.rs
www.facebook.com/koc.sid

Kulturno obrazovni centar u Šidu kao i sve kulturne institucije ima zadatak da prezentuje kulturno i umetničko stvaralaštvo na način koji je dosledan razvijanju i širenju vidika prateći tok i usavršavanje umetnosti kako u našoj zemlji tako i u svetu.
Ni jedan narod ne opstaje ako izostavi svoj umetniči i kulturni utisak . Pod kulturom se podrazumeva sve ono što je čovek stvorio, kao i način življenja u najširem smislu.
Kulturno obrazovni centar pored svega u osnovi ima zadatak očuvanja upravo dela stvorenih od jednog čoveka i dela stvorenih od zajednice . Osnivanjem 1960. godine Kulturno obrazovni centar je imao, na prvom mestu , obrazovanje i nosio je naziv Radnički univerzitet , a 1974. godine taj Radnički univerzitet dobija pun naziv Radnički univerzitet „Nikola Vlaški“ Šid, Centar za kulturu. Pored Centra za kulturu u zajedništvu su bili još Narodna biblioteka, Radio Šid, Muzička škola, kasnije otvorena je i delatnost auto škola.
Krajem 80-tih godina tadašnji Centar za kulturu menja formu i sve njegove delatnosti postaju samostalne ustanove. Centar za kulturu 1990. menja i svoj naziv i postaje Kulturno obrazovni centar čiji je osnivač Skupština opština Šid. Ustanova je javna služba koja obavlja poslove iz delatnosti kulture kojom se obezbeđuje ostvarivanje prava građana, odnosno zadovoljavanje potrebe građana, kao i ostvarivanje drugog zakonom utvrđenog interesa u oblasti kulture.
U Kulturno obrazovnom centru Šid funkcionišu delatnosti evidentirane kao sekcije :
-SKUD „Sveti Sava“
- Narodni orkestar
- Tamburaški orkestar
- Gradski hor „Horšideja“
- AP „Branislav Nušić“
- Balet
- Knjižara „Dositej“
- Izdavaštvo