Izaberite stranicu

Поздрављајући иницијативу Министарства за бригу о селу, као покретача и покровитеља ове јединствене идеје, Општина Шид је и ове године у сарадњи са Туристичком организацијом, Културно образовним центром и МЗ Гибарац организовала манифестацију "Михољски сусрети села".

„Ми смо народ који, како и сам назив манифестације каже, воли да се сусреће, који је поносан на своју земљу, на своје село, народ који чува и на најбољи начин презентује своју традицију и културну баштину. Срећан сам што, захваљујући иницијативи Министарства за бригу о селу на челу са министром Кркобабићем, имамо дан посвећен слављењу села и свега што једно село чини – људи, њихов суживот, земља и вредан рад", поручио је председник општине Шид, Зоран Семеновић отварајући данашњу манифестацију

Програм манифестације својим наступима употпунили су вокални солисти, рецитатори, наступи културно уметничких друштава и глумци АП "Бранислав Нушић". Посебну чар данашњем програму дала су удружења жена, излажући најбоље из села на својим штандовима, као и спортски програм манифестације намењен такмичењу деце и одраслих у различитим спортским дисциплинама и заборављеним дечијим играма.