Izaberite stranicu

У дану за нама одржана је 26. по реду међународна, гастрономска и привредно-туристичка манифестација Шидска кобасицијада. Шидска кобасицијада традиционално се организује под покровитељством општине Шид и удружења “Шидска кобасицијада”, у сарадњи са Туристичком организацијом Шид.

Програм овогодишње Шидске кобасицијаде отворио је председник општине Шид, Зоран Семеновић. Он је заједно са својим сарадницима обишао раскошне штандове више од петдесет излагача. Председник општине Шид пожелео је суграђанима и гостима нашег града добродошлицу на Шидску кобасицијаду, истакнувши да је оно најбоље од гастрономије Срема данас изложено баш у Шиду

Посетиоци манифестације уживали су данас у најквалитетнијим сухомеснатим производима, вину, ракији, сиревима и широкој лепези домаћих производа и посластица. Целокупан програм манифестације пратио је култрно уметнички програм СКУД "Свети Сава" и музички програм тамбурашких оркестара.

Породица Лемаић из Шида победник је у категорији најбоље суве, ферментисане кобасице и апсолутни је победник 26.Шидске кобасицијаде.