Izaberite stranicu

Општина Шид je у сарадњи са Министарством за бригу о селу у последње две године обезбедила 50 кућа за 50 породица у oвиру акције повратка младих на село.

Данас су у сали СО Шид потписани и оверени тројни уговори са 11 корисника бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

Присутне је поздравио председник општине Шид, Зоран Семеновић истакавши задовољство због великог броја младих који су одлучили да населе и оживе сеоске средине, а све захваљујући Министарству за бригу о селу које је за куповину сеоских кућа у општини Шид определило укупно 24.725.606 динара. Он је овом приликом поздравио и сараднике Николу Бешевића и Бранислава Нонковића, захваљујући чијем је брзом деловању и темељности конкурсна документација несметано и без грешке стизала до Министарства на даљу обраду.

Упоредо са овером уговора у Шиду, Министарство за бригу о селу организовало је свечаност потписивања нових Уговора о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом којој је присуствовало још шест породица из наше општине. Уговоре је испред општине Шид потписао заменик председника, Ђорђе Томић.