Izaberite stranicu

Данас је на Спомен-обележју „Сремски фронт“ обележена 79. годишњица пробоја Сремског фронта - битке која је била весник коначне победе и ослобођења земље у Другом светском рату.

Венац су у част славних бораца Сремског фронта положили председник општине Шид, Зоран Семеновић, државни секретар Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Зоран Антић, председник СО Шид, Тихомир Стаменковић и заменик председника, Ђорђе Томић, припадници Министарства одбране и Војске Србије, потпредседник Владе АПВ, Бранко Ћурчић, делегација ОШ „Сремски фронт“, представници СУБНОР-а, чланови дипломатског кора, потомци бораца и бројни грађани Србије и региона.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић, истакао је у обраћању окупљенима важност чувања сећања на жртве и херојство бораца Сремског фронта.

„Српски народ никада ништа није добио на дар - наша слобода плаћана је кроз историју крвљу и муком. Ту истину данас живи наш народ на Косову и Метохији. Наша је дужност да се сећамо ових људи који су својим животима одбранили наш дом, наша дужност је да мислимо и оснажујемо наш народ у јужној покрајини. Захваљујући мирној, државничкој политици коју води председник Републике Србије, Александар Вучић, српски народ данас зна да само у миру и слободи Србија може да напредује. Памтимо, зато, његове речи да морамо бити спремни да преговарамо, ако треба, и сто година само да више ниједан млади живот не буде изгубљен“, поручио је председник општине Шид.