Izaberite stranicu

Zahvaljujući projektu “Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje” koji Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja realizuje u partnerstvu sa Fondacijom “Novak Đoković”, a iz sredstava Svetske banke, adaptirane su i opremljene tri radne sobe Predškolske ustanove “Jelica Stanivuković Šilja” u naseljenom mestu Erdevik.

PU “Jelica Stanivuković Šilja” dobila je na korišćenje tri radne sobe za tri vaspitne grupe (stariju jaslenu, mešovitu i jednu predškolsku grupu dece) u okviru OŠ “Sava Šumanović”, da bi Fondacija “Novak Đoković” i Ministarstvo prosvete ubrzo prepoznali potrebu za adaptacijom ovog prostora. Radovi na adaptaciji podrazumevali su zamenu podova, zidova, plafona, stolarije, rasvete, kao i ugradnju klima uređaja. Nove, adaptirane sobe potpuno su prilagođene potrebama dece, vaspitača i prate nove osnove programa predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Pored nameštaja koji je biran i prilagođen svakoj uzrasnoj grupi, prostorije su opremljene novim igračkama, tepisima, lejzi begovima, štafelajima za slikanje, knjigama i potrebnim potrošnim materijalom.

U nove grupe u Erdeviku upisano je 65 dece uzrasta od 1,5 do 7 godina i prostorije su u potpunosti adaptirane i opremljene u skladu sa njihovim potrebama.

Opština Šid i PU “Jelica Stanivuković Šilja” zahvaljuju Ministarstvu i Fondaciji što su na ovaj način dali podsticaj velikom broju porodica za ostanak na selu, obezbeđujući njihovoj deci jednako kvalitetne uslove za rano obrazovanje kao i u drugim gradovima širom Srbije.

Na fotografijama koje slede pogledajte kako je prostor Predškolske ustanove izgledao nekada, kako su tekli radovi na uređenju prostorija, i kako sobe izgledaju danas.