Izaberite stranicu

Градови и општине широм Србије данас прослављају Дан победе над фашизмом, када је пре тачно 78.година Немачка потписала капитулацију у Другом светском рату. Овај дан прослављамо као један од најсвечанијих дана историје, дан славе, дан када су из пепела, изнова изграђени симболи мира.

Председник СО општине Шид, Тихомир Стаменковић, заменик председника Ђорђе Томић, помоћници председника Небојша Илић и Бранимирка Риђошић и секретар СО Шид, Бранислав Нонковић положили су тим поводом венце на спомен обележју палим борцима на градском гробљу у Шиду, у част ослободилаца и свих жртава фашизма. Пригодним рециталом почаст су палим борцима одали и песници Ђурица Еделински и Слободан Цвитковић.

"Бoрба за слободу и суверенитет je непрестана борба која се само удруженим снагама може водити. Сећајмо се, зато, великих хероја који су жртвујући себе, спасавали нас и војевали мир у којем данас живимо. Сећајмо се великих датума и наше светле историје, због нас, због будућих поколења", рекао је председник СО Шид, Тихомир Стаменковић.