Izaberite stranicu

Немачка развојна сарадња (ГИЗ) уз Ресурс центар за одрживи развој, почевши од јануара 2022. године спроводи програм под називом „Јачање стручних капацитета за запошљавање лица из осетљивих група под утицајем пандемије Ковид-19“, а који се реализује у оквиру пројекта „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“. Како је општина Шид једна од пет општина учесница пројекта на територији Републике Србије где је укупно двадесет и једно незапослено лице имало прилику да прође кроз обуке за козметичара и фризера, данас је у сали СО Шид за њих организована свечана додела сертификата и „стартап“ пакета за започињање сопственог бизниса.

  • Маријана Трнинић, пројектни менаџер ГИЗ-а и Зорица Лабудовић, тим лидер пројекта испред Ресурс центра за одрживи развој, осврнуле су се на пандемију вируса Ковид-19 и свеукупни застој у области рада и стручног усавршавања, због чега је овај програм имао за циљ оснаживање за активно трагање за послом, давање доприноса повећању запошљивости и увећању компетенција пријављених које ће их на подручју рада учинити конкурентнијим. Према њиховим речима, општина Шид је и овога пута имала слуха за потребе својих суграђана, те је и нова пројектна шанса која је у средиште интересовања ставила незапослена лица, радо прихваћена.

На пријатељским речима захвалили су председник општине Шид, Зоран Семеновић и Небојша Илић, помоћник председника општине за социјалну политику. Они су присутнима пожелели успех у даљем раду и стручном усавршавању и истакли да општина Шид и ГИЗ настављају дугогодишњу сарадњу кроз Меморандум о разумевању са заједничком мисијом одговарања на потребе најосетљивијих друштвених група.