Izaberite stranicu

Дан општине Шид прилика је да се осврнемо на прошлост и одамо почаст херојима заслужним за ослобођење нашег града, али и дан када указујемо поштовање и додељујемо признања онима који стварају у садашњости, чинећи наше друштво бољим

Химном "Боже правде" у извођењу хора "ХорШидеја" отпочела је вечерашња свечана седница Скупштине општине Шид. Седницу је отворио председник СО Шид, Тихомир Стаменковић, а присутнима се обратио и председник општине Шид, Зоран Семеновић.

"Поштуjмо жртве и хероје који су пали на овим просторима. Запамтимо, само миром можемо бранити слободу и
само здрављем и срећом можемо очувати ово што сада имамо", рекао је председник општине Шид, Зоран Семеновић.

Председник општине Шид доделио је вечерас Децембарску награду, највеће општинско признање Душанки Пестелек - за допринос у области хуманитарног рада и свеопшти друштвени допринос.

Плакета општине Шид, као друштвено признање које се додељује организацијама и појединцима ван територије општине, припала је Министарству заштите животне средине и Амбасади Краљевине Шведске, за подршку у реализацији пројекта "Примарна сепарација отпада у четири региона - ИПА 2017". Плакету општине Шид испред Министарства заштите животне средине примиo је помоћник министарке, Душан Чаркић.

Захвалнице општине Шид, ове године додељене су Веселину Вучковићу, дечјем песнику из Шида и Савић Милану, пољопривреднику из Јамене.

Глумци Аматерског позоришта "Бранислав Нушић" из Шида извели су сценски приказ под називом "Страдање једног сликара" у част Сави Шумановићу. У наставку културно уметничког програма наступио је вокални састав "Србски Православни Појци", састав који се бави очувањем српске духовне, националне, етно и староградске музике.