Izaberite stranicu

Вечерас је у Спортској хали у Шиду одржан годишњи концерт СКУД-a "Свети Сава". СКУД "Свети Сава" 29 година поносно носи име највећег просветитеља и празнује га као своју крсну славу.

И ове године на једном месту окупиле су се све фолклорне групе - од оних најмлађих до првог извођачког ансамбла, а пратио их је Народни оркестар са вокалним солисткињама.

Велика одговорност Ансамбла огледа се у очувању народних песама, игара и обичаја и преношењу истих на млађе генерације. Велика је и одговорност оних који брину како Друштво ради и како да још дуго траје. Ту посвећеност Савет СКУД-a "Свети Сава" награђује из године у годину додељујући награде и Светосавске плакете.

Поред заслужних и дугогодишњих играча, Миленка Субић, председница Савета СКУД-a "Свети Сава" доделила је Светосавске плакете председнику општине Шид, Зорану Семеновићу, протојереју-ставрофору 

Радомиру Мишићу и Његовом преосвештенству, Епископу сремском, Господину Василију, захваљујући чијој је иницијативи и благослову у претходној години отворен Српски дом "Свети Сава", дом које ово културно-уметничко друштво може звати својим.