Izaberite stranicu
На територији општине Шид започета је реализација пројекта „Јачање стручних капацитета за запошљавање лица из осетљивих група под утицајем пандемије Ковид-19“ који спроводи Ресурс центар за одрживи развој. Ово је још једна у низу активности које се реализују у оквиру пројекта „Услуге социјалне заштите за осетљиве групе“ Немачко-српске развојне сарадње (ГИЗ).
Током наредног периода, укупно 21 незапослено лице са територије општине Шид проћи ће обуку за једно од пет понуђених занимања – фризер, помоћник фризера, педикир/маникир, козметичарка или шминкер. Све полазнице ће по завршеној обуци добити сертификат, али и пакете са опремом и материјалима неопходним за отпочињање сопственог бизниса. Тим поводом, данас су покрајинска посланица, Дејана Крсмановић и помоћник председника за социјалну политику, Небојша Илић уручили полазницама уџбенике за теоријску припрему и кецеље за практичну наставу.
Помоћник председника, Небојша Илић искористио је прилику да се захвали организацији Немачко-српске развојне сарадње на континуираној подршци, али и да полазницама обука пожели срећу и успех, у нади да ће ове едукације допринети њиховом свеукупном оснаживању.