Izaberite stranicu

Вечерас је у Галерији слика "Сава Шумановић" у Шиду одржан целовечерњи концерт Оркестра хармоника Академског културно уметничког друштва Универзитета у Новом Саду "Соња Маринковић".

Оркестар је основан 1951. године, а данас састав чине ученици хармонике СМШ "Исидор Бајић", њихови професори, као и музичари аматери - љубитељи хармонике. Оркестар под диригентском палицом Горана Пенића, добитник је бројних престижних признања, међу којима је и признање за најбоље оцењени оркестар у конкуренцији 210 оркестара на 11.Светском музичком такмичењу у Инсбруку, што их убраја међу водеће оркестре хармоника на свету.

Традиционалним или латино ритмовима, добро познатим тактовима песме "Њујорк, Њујорк", Оркестар је шидској публици показао сву раскош и лепоту овог инструмента.

Ноћни концерт је омогућен захваљујући подршци нашег спонзора - ice-casino.ca. Да ли волите да играте онлајн игрице? Онда би требало да посетите ову платформу јер нуди широк избор игара, атрактивне промоције, као и првокласну корисничку подршку. Уверите се сами - незаборавне емоције су загарантоване.