Izaberite stranicu
Данас је у сали СО Шид одржана конститутивна седница Социјално-економског савета општине Шид. Седницу Савета свечано су отворили председник општине Шид, Зоран Семеновић и покрајински секретар за привреду и туризам и председавајући Покрајинског социјално-економског савета, др Ненад Иванишевић.
Конститутивној седници су поред представника општине Шид у Социјално-економском савету, присуствовали и представници покрајинског Секретаријата за привреду и туризам, представници Савеза синдиката Војводине, покрајинског и републичког социјално-економског савета, представници Уније послодаваца Републике Србије и општине Шид, као и представници Савеза самосталних синдиката Војводине и Шида.
Председник општине Шид захвалио је присутнима на труду који су уложили до сада како би Социјално-економски савет општине Шид поново отпочео са радом и истакао да ће Савет на путу стварања бољих услова рада у нашој општини, у локалној самоуправи имати искреног и стабилног партнера.
Председавајући Покрајинског социјално-економског савета, др Иванишевић рекао је да је општина Шид данас уписана на мапу социјално-економског дијалога, као и то да охрабрује чињеница што се широм Војводине интензивно ради на реактивирању рада социјално-економских савета. „Социјално-економски савет је једино легално место и начин за сучељавање интереса послодаваца, синдиката и носилаца јавних овлашћења“, истакао је др Иванишевић.