Izaberite stranicu

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић посетио је општину Шид где је са председником општине Шид, Зораном Семеновићем и представницима ЈП „Путеви Србије“ обишао реконструисане путеве у Моровићу и Вишњићеву.

„На захтев председника општине Шид, одлучили смо да уложимо у обнову ових локалних путева и на тај начин помогнемо мештанима ових насељених места. (...) Важни су аутопутеви, важне су брзе саобраћајнице и брзе пруге, али су једнако важни локални путеви“, изјавио је овом приликом министар Весић.

На обе деонице, чија реконструкција је подржана од стране Владе РС и ресорног министарства, у току су завршни радови на постављању сигнализације, уређењу банкина и ћуприја. 

Моровић и Вишњићево биће на квалитетнији и бољи начин повезани са другим насељеним местима, локалним путевима и значајним путним правцима као што су ауто-пут Е-70, те ауто-пут Београд-Сарајево, чија је изградња у току.

„Важна нам је подршка наше државе и Владе РС, а најважније од свега је да се све оно што је председник Александар Вучић обећао, у општини Шид данас и реализује. Како је рекао министар Весић – равномеран развој сваког села, сваког насељеног места, то је наш приоритет број један, како у Србији, тако и у шидској општини“, нагласио је председник општине Шид, Зоран Семеновић.