Izaberite stranicu

Након што је група крагујевачких матураната трагично настрадала у аутомобилској несрећи враћајући се са матурске вечери, њихови пријатељи и наставници су 2014. године покренули кампању под називом „На матуру без аутомобила“. Агенција за безбедност саобраћаја од самог почетка подржава ову кампању која за циљ има унапређење безбедности младих у саобраћају.

  • У сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Шид, представници Агенције за безбедност саобраћаја су данас у сали КОЦ-а одржали трибину за матуранте средњих школа како би изнели статистику која не охрабрује и како би путем превентивних активности указали на штетност и последице конзумације алкохола током вожње, употребе мобилног телефона током вожње или вожње брзином већом од оне прописане. Трибина је била интерактивног карактера, испуњена задацима и практичним питањима за потенцијалне возаче и возаче почетнике. Матурантима су се на предавању придружили председник општине Шид, Зоран Семеновић и председник СО Шид, Тихомир Стаменковић.

Предавање под насловом „Jош увек возим“ водио је Славиша Савић, предавач и сарадник Агенције за безбедност саобраћаја. Он је матурантума пренео лично искуствo о саобраћајној несрећи због које је данас у инвалидским колицима, о ризичном и непромишљеном понашању у саобраћају, o нужности мењања лоших навика и чувања својих и туђих живота.

  • На Тргу културе су у периоду од 11.00 до 13.00 часова били постављени симулатори чеоног судара „Коса раван“ и превртања возила „Ражањ“ које су матуранти, али и сви грађани могли да испробају под надзором стручних лица Агенције за безбедност саобраћаја.