Izaberite stranicu

У оквиру пројекта “Стабилизација конфликата и превенција кроз промоцију запошљавања и техничке подршке Ромима и организацијама у Србији” који спроводи немачка хуманитарна организација “АСБ”, а финансира немачко Министарство спољних послова и локалне самоуправе у Србији, данас су у сали СО Шид потписани уговори о донацији опреме за остваривање доходовних активности са шест корисника и ромском организацијом са територије општине Шид.

Циљ овог пројекта јесте системско повећање капацитета и оснаживање појединаца из теже запошљивих категорија кроз донацију опреме за самозапошљавање и започињање сопственог бизниса – фризер, козметичар, аутомеханичар или машинбравар, те је сходно изабраној делатности корисницима донирана висококвалитетна опрема за обављање истих. Општина Шид и хуманитарна организација "АСБ" остварују успешну сарадњу која резултира заједничким одговарањем на потребе социјално угрожених породица.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић поздравио је представнике хуманитарне организације и будуће предузетнике, пожелевши им срећу и успех у даљем раду.