Izaberite stranicu

Синоћ је у сали КОЦ одржана свечаност поводом обележавања 6.децембра - Дана ослобођења Шида у Другом светском рату. Општина Шид, традиционално, на данашњи дан додељује Децембарску награду - највише општинско признање.

Децембарску награду понели су ове године запослени ЈКП "Стандард" предвођени РЈ Зеленило и електромонтери Електродистрибуције Србије - Пословница Шид, за изузетан допринос и бескомпромисну посвећеност својој заједници за време трајања ванредне ситуације на територији општине Шид.

Плакете општине Шид понели су АД Електромрежа Србије и Електродистрибуција Србије за помоћ и подршку општини Шид након олујног невремена 23.септембра, када је у атару насељеног места Бачинци дошло до рушења стубова далековода. Плакету општине Шид понело је и Министарство за бригу о селу, захваљујући којем је 88 сеоских кућа на територији општине Шид добило своје нове власнике.

Захвалницу општине Шид понео је песник, Ђурица Еделински.

Вечерашњу свечаност отворио је председник СО Шид, Тихомир Стаменковић, а све присутне у сали поздравио је и председник општине Шид, Зоран Семеновић сумирајући резултате рада локалне самоуправе у години која је на измаку.

Подршку награђенима и руководству општине Шид, вечерас је пружила и министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић.

Својим наступом програм академије употпунили су најмлађи фолклораши СКУД "Свети Сава", ученици Гимназије "Сава Шумановић", Хор "Хоршидеја", као и Милица Досковић, вокална солисткиња и чланица хора Опере СНП у Новом Саду.