Izaberite stranicu

Данас је на спомен обележју Сремски фронт обележена 77. годишњица од пробоја Сремског фронта – историјског догађаја који је означио крај Другог светског рата на територији наше државе.

Обележавање 77. годишњице од пробоја Сремског фронта отпочело је поменом у цркви Св. Стефана Штиљановића, након чега су положени венци у знак сећања на хероје Сремског фронта. Церемонији коју организује Одбор Владе Републике Србије за неговање традиције, поред представника општине Шид присуствовала је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, проф. др Дарија Кисић Тепавчевић, а венце су положили и представници Министарства одбране и Војске Србије, основне школе „Сремски фронт“, СУБНОР-а, представници дипломатског кора, као и бројна удружења, грађани и потомци палих бораца.

Председник општине Шид захвалио је присутнима што су са свих страна Србије, и ове године, дошли на спомен обележје како би одали почаст онима који су највећег светског непријатеља оличеног у нацизму заувек отерали са наше равнице и наше Србије, те дали свој допринос обележавању почетка краја најстрашнијег и најсуровијег поглавља у историји човечанства.