Izaberite stranicu

Општина Шид је кроз сарадњу са Министарством за бригу о селу, путем Јавног конкурсу за доделу бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом, у последњих годину дана решила проблем стамбеног питања укупно 33 породице. Потписивање Тројних уговора о купопродаји сеоске куће са окућницом између Општине, купаца и продаваца куће завршни је корак ка стицању власничког статуса над изабраним сеоским домаћинством. Из тог разлога, у општини Шид данас се окупило осам породица које су у последњем кругу Конкурса оствариле право на бесповратна средства.

Тим који је испред локалне самоуправе радио на прикупљању и провери конкурсне документације, не крије задовољство још једим успешно завршеним кругом конкурса, истичући да се у поступку обраде налази још 17 пријава.

Председник општине Шид, Зоран Семеновић захвалио је сараднику Николи Бешевићу на преданом раду како би сам Конкурс био успешно окончан, а процес подношења документације олакшан за све породице. Он је још искористио прилику да истакне значај пројекта који Министарство неуморно спроводи, а који се огледа у развоју и напретку села, а понајвише у задовољству породица које своју будућност виде у сеоским срединама.