Izaberite stranicu
Opština Šid bila je danas domaćin jedne od najvećih sportskih manifestacija u regionu „Sportskih igara mladih“. Preko 300 učenika osnovnih i srednjih škola podeljenih u nekoliko ekipa takmičilo se u sportovima, kao što su između dve vatre, ulična košarka, mali fudbal, odbojka i košarka. Takmičenja su organizovana na terenima OŠ „Branko Radičević“ Šid i Ustanove za fizičku kulturu i sportsku rekreaciju „Partizan“. Čast da otvori igre pripala je predsedniku opštine Šid Zoranu Semenoviću.
„Veoma mi je drago što su Sportske igre mladih organizovane u opštini Šid. Zahvaljujem se Sportskom savezu opštine Šid g. Branku Novakoviću kao i organizatorima koji organizuju igre mladih na teritoriji cele Republike Srbije. Nastojaćemo da u saradnji sa sportskim radnicima naše opštine organizujemo u budućnosti što više ovakvih manifestacija na kojima naša deca mogu da se druže, takmiče i pokažu svoj talenat“, rekao je Zoran Semenović.
Sportske igre mladih organizuju se već 25 godina na teritoriji Republike Srbije, a ove godine su po prvi put organizovane u opštini Šid zahvaljujući zalaganju Sportskog saveza, sportskih radnika i predsednika opštine Šid i njegovih saradnika.