Izaberite stranicu
Подизањем Вишњићеве заставе уз звуке гусала на платоу испред Културног образовног центра у Шиду почели су 42. по реду Вишњићеви дани.
Присутне је поздравио директор Културно образовног центра Срђан Малешевић и најавио добитнике овогодишње Вишњићеве награде, која се традиционално додељује појединцима за изузетан допринос у култури.
Добитник Вишњићеве награде за животно дело је Гордана Шкорић председница удружења жена „Филип Вишњић“ из Вишњићева, док је добитник награде за младе културне ствараоце до 30 година Миа Продић глумица аматерског позоришта „Бранислав Нушић“ из Шида. Награде ће им бити уручене у недељу на свечаној академији у сали КОЦ-а.
Културно-уметнички програм церемоније отварања Вишњићевих дана својим наступима су увеличали ученици ОМШ „Филип Вишњић“.
Овогодишњи Вишњићеви дани одржавају се од 17 – 19. септембра, а централна свечаност биће организована у суботу у селу Вишњићево у којем је славни српски гуслар провео већину живота и по којем ово место носи име.

Вишњићеви дани се одржавају под покровитељством Културно образовног центра, Народне библиотеке „Симеон Пишчевић“ и Општине Шид.