Izaberite stranicu

Данас је у сали КОЦ-а у Шиду одржана радионица на тему "Зелено женско предузетништво". Повод за одржавање ове радионице јесте Програм који УНДП спроводи у партнерству са Министарством заштите животне средине и Министарством рударства и енергетике, уз финансијску подршку Владе Јапана.

Овај Програм изузетно је значајан за општину Шид, понајвише јер подржава идеју једне храбре предузетнице и наше суграђанке, Јасне Мауковић и њен пројекат употребе лешника у производњи и преради "AY-YA" производа. Од 29 пројеката пристиглих на Јавни позив, само 12 је изабрано за даље финансирање. Пројекат "АY-YA" једини је пројекат женског предузетништва у Србији који је кроз овај Програм добио финансијску подршку. Издвојио се својом иновативношћу, одрживошћу у употреби природних ресурса и доприносом економском оснаживању жена.

На данашњој радионици, о одважности у водама предузетништва говорила је Јасна Мауковић, док је о финансијским и нефинансијским механизмима подршке развоја женског предузетништва говорила Љиљана Марковић, ментор на пројекту, УНДП. Председник општине Шид, Зоран Семеновић, честитао је Јасни на истрајности и изразио најискреније жеље за срећу и успех у будућем раду.