Izaberite stranicu
Danas je opštinu Šid posetila delegacija Predstavništva Republike Srpske u Srbiji. Ugostio ih je predsednik opštine Šid Zoran Semenović sa saradnicima.
Tokom boravka u šidskoj opštini delegacija je obišla Etno – postavku “Filip Višnjić” u Višnjićevu gde ih je ugostila Gordana Škorić. Tom prilikom je šef Predstavništva Republike Srpske u Srbiji Mlađen Cicović poklonio biblioteci u Višnjićevu 300 knjiga. Potom su gosti zajedno sa domaćinima obišli spomenik Filipu Višnjiću i odali počast velikanu epskog srpskog pesništva.
U nastavku posete delegacija je obišla Narodnu biblioteku “Simeon Piščević” čiji je fond obogaćen poklonom od 350 knjiga, a potom ih je u zgradi Opštinske uprave Šid ugostio predsednik opštine Šid Zoran Semenović.
“Zadovoljstvo mi je što sam u ime građana opštine Šid bio u prilici da ugostim predstavnike Republike Srpske u Srbiji. Ovo je veliki korak ka povezivanju preko kulture sa našom braćom preko Drine, u našem slučaju preko reke Save. Veoma je važno da saradnju između opštine Šid i Republike Srpske podignemo za jedan stepenik više, a Šid je opština kao što su se naši gosti danas uverili, kulturno veoma bogata. Verujem da je današnja poseta delegacije Predstavništva Republike Srpske u Srbiji početak jedne odlične saradnje”, rekao je predsednik opštine Šid Zoran Semenović.
Posle sastanka sa predsednikom opštine Šid delegacija je obišla Galeriju slika “Sava Šumanović” i Muzej naivne umetnosti “Ilijanum”.