Izaberite stranicu

Дечја недеља обележава се широм Србије у периоду од 3. до 8.октобра под слоганом “Шта детету треба да расте до неба?”. Недеља посвећена деци почела је у понедељак, а за нама је већ прегршт активности.

Данас су представници ђачких парламената свих школа са територије наше општине, као и представници ПУ “Ј.С.Шиља” посетили општину Шид како би са председником општине, Зораном Семеновићем разговарали о темама које су припремили на седницама Ђачког парламента. Низала су се питања попут: “Коју музику слушате?”, “Којим спортом се бавите?”, до питања која се тичу важних инфраструктурних решења у њиховим школама и питања од значаја за унапређење процеса образовања свих ученика. Председник општине Шид захвалио је ученицима на питањима која су покренули, те ставовима које су изнели, и позвао их да yвек буду иницијатори промена, али и предлагачи решења.

Симболично, те у складу са данашњим дружењем, председник и ученици заједно су посадили Дрво пријатељства испред зграде Општинске управе Шид. Како и фотографије кажу, највећи помагачи су му овом приликом били велики предшколци.